Animale de companie

#atac #sconcs #sconcsi #cum te feresti

Cum sa te feresti de atacul unui sconcs

In ciuda dimensiunilor lor mici si a chipului caraghios, sconcsii au propriul sistem de aparare impotriva dusmanilor, improscand intrusii dintr-o glanda aflata sub coada, cu o substanta deosebit de periculoasa si urat mirositoare. Nici nu ne mira acest lucru, daca ne gandim ca ei isi cauta hrana in gunoaie , insa nu strica sa stim cum sa ne protejam de atacurile acestora.


1. Stai departe de ei


Cel mai eficient mod de a te feri de atacurile sconcsilor este sa pastrezi distanta fata de ei. Sconcsii nu improsca decat daca se simt amenintati , asa ca nu-i speria si n-ar trebui sa ai nici o problema cu ei.


2. Vorbeste incet si misca-te usor


Daca vrei neparat sa vezi un sconcs de aproape, ai mare grija. Vorbeste cu un ton jos si nu fa miscari bruste cu picioarele. Sconcsii nu au un vaz prea bun si vor improsca lichidul urat mirositor in avans, preventiv, daca vor detecta cea mai slaba miscare, chiar daca nu stiu ce se intampla.


3. Ramai pe loc nemiscat


O alta tactica pentru a evita atacul unui sconcs este sa ramai perfect nemiscat si sa astepti pana ce sconsul pleaca. Pasiv, dar eficient.


4. Alearga sau inchide ochii si asteapta


Chiar inainte ca sconcsul sa improste lichid, se va intoarce si isi va lovi usor picioarele de pamant. Glandele anale ale sconcsului sunt cele din care va izbucni jetul de lichid, deci acesta isi va ridica si coada putin. Miscarile lui seamna cu un fel de dans, iar atunci ai doua sanse: sa alergi in cealalta directie sau sa inchizi ochii si sa astepti.


5. Clateste ochii cu multa apa


Daca lichidul acela urat mirositor ti-a ajuns in fata, clateste-ti ochii cu multa apa, cat de repede posibil. Compusii chimici existenti in acest lichid pot cauza orbire temporara, care ar putea duce apoi la probleme mai mari.

 

6. Stai afara


Dupa ce ai fost improscat, orice obiect cu care intri in contact, va mirosi ca tine. Cea mai buna solutie este sa schimbi hainele, sa te speli si sa petreci un timp afara, in aer liber.

Orice ti-ar zice bunica, sucul de rosii sau de lamaie nu scoate mirosul de sconcs.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea