Animale de companie

#unghii iepure #unghii papagal #unghii caine #taiere unghii #unghii pisica #animale #unghii #animale de companie

Cum sa tai corect unghiile animalelor de companie

Indiferent ca ai un caine, o pisica, un iepure sau un papagal, ori alt animal, unghiile acestora trebuie taiata cu regularitate. In caz contrar vor creste in exces, incomodandu-i in timpul mersului si provocandu-le rani grave. Iata de ce trebuie sa tii cont pentru a taia corect unghiile animalelor.

Ai nevoie de:

  • o unghiera sau un cleste special
  • o compresa sterila (in caz de accidentare)

Alege cu grija locul in care vei taia unghiile animalului. Trebuie sa fie un loc luminos si sa nu existe riscul de accidentari in cazul in care animalul vrea sa fuga din bratele tale.

Unghiile animalelor trebuie taiate o data pe luna, iar la pisici, unghiile de la labele din fata, o data la doua saptamani.

Uita-te cu atentie la unghiile animalului. In special la pasari si la pisici vei putea observa ca la baza, unghiile sunt roz, iar la varf sunt opace sau alb-transparent. Va trebui sa tai doar parte alba, cea roz fiind vascularizata. Daca tai din greseala partea vascularizata, va trebui sa opresti sangerarea cu ajutorul compresei sterile si sa dezinfectezi zona cu putina betadina.

In timpul taierii unghiilor, animalul trebuie sa stea nemiscat. Este posibil sa ai nevoie de ajutorul unei alte persoane pentru a putea tine animalul imobil. In cazul pasarilor, este indicat sa le tii cu un prosop pentru a evita sa te ciupeasca.

Taie unghiile, tinand unghiera la un unghi de 30 de grade fata de baza unghiei animalului. Taie doar varful pentru a preveni sangerarea.

In cazul in care animalul devine nerabdator si se chinuie sa scape, lasa-l sa plece si dupa ce se calmeaza reia operatiunea. In caz contrar, taierea unghiilor va deveni un adevarat calvar atat pentru tine cat si pentru animalul tau.

Sursa foto: apnojaipur.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea