Animale de companie

#ingrijire animale canicula #ingrijire animale #canicula #animale #animale de companie

Cum sa protejezi animalele de companie de canicula

Canicula nu este periculoasa doar pentru oameni ci si pentru animalele de companie. In zilele caniculare trebuie sa acorzi o atentie deosebita animalelor, mai ales daca acestea ies afara. Iata catreva reguli de care sa tii cont cand vine vorba de ingrijirea acestora, pe timp de canicula.

1. Nu le permite accesul afara intre orele 11-18

Daca ai un catel evita sa-l scoti la plimbare la miezul zilei. Scoate-l dimineata devreme si seara, la apus, cand temperaturile sunt mai blande.

In cazul cainilor tinuti in curte asigura-te ca au un adapost unde se pot feri de razele arzatoare ale soarelui.

Si persoanele care au pisici carora le permit accesul afara sau alte animale de companie mici, pe care obisnuiesc sa le scoata la aer pe balcon sau pe terasa casei, trebuie sa aiba grija ca acestea sa stea numai la umbra. In plus, nu le lasa afara mai tarziu de ora 10-11.

2. Ofera-le apa proaspata

Ca si tine, animalele de companie simt nevoia sa bea apa proaspata. Este important sa le schimbi apa de doua-trei ori pe zi, deoarece in zilele toride de vara aceasta se supraincalzeste.

Atentie! Nu le da apa de la frigider deoarece pot raci usor.

3. Atentie la alimentatie

In zilele caniculare si animalele au tendinta de a-si pierde apetitul. Asadar, atentie la cantitatea de hrana umeda pe care le-o oferi. Este indicat sa o reduci si sa nu te bazezi ca o vor manca mai tarziu, deoarece se altereaza rapid. Acelasi lucru este valabil si in cazul animalelor mici, precum rozatoare si pasari. Acorda-le bucati mai mici de fructe si legume proaspete.

Acorda-le in schimb mai multa hrana uscata, deoarece aceasta nu este perisabila.

4. Nu tine animalele in bataia aerului conditionat

Daca ai aparat de aer conditionat acasa, asigura-te ca animalele nu stau in bataia directa a aparatului de aer conditionat. Acestea pot raci foarte usor. In plus, acestea pot suferi de iritatii ale ochilor din cauza particulelor de praf ventilate de aparatul de aer conditionat.

Sursa foto: dogue.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului