Animale de companie

#animale #caini # siguranta caine masina #caine in masina

Cum sa mentii cainele in siguranta, in timpul calatoriei cu masina

Fie ca pleci cu masina in vacanta sau iti vizitezi niste prieteni din acelasi oras cu tine si decizi sa il iei pe caine cu tine, trebuie sa stii ca este necesar sa ii porti patrupedului de grija. Plimbarile cu masina nu sunt chiar foarte sigure pentru un catel, mai ales daca acesta este mic. Iata cateva masuri de siguranta pe care trebuie sa le iei pentru ca animalutul tau sa fie in regula atunci cand ajungeti impreuna la destinatie.

1. Inainte de orice, ar fi bine sa te asiguri ca patrupedul si-a facut nevoile inainte de a urca in masina. Daca drumul este lung, ar fi bine sa opresti la fiecare doua ore si sa il lasi pe caine sa se plimbe cateva minute, in jurul masinii. Nu uita sa pui lesa cainelui, astfel incat acesta sa nu inceapa sa alerge.

2. Daca este vorba despre o calatorie lunga, ar fi bine sa ii iei cainelui jucarii si alte obiecte care sa ii distraga atentia, in asa fel incat sa nu se plictiseasca. De asemenea, bolul cu apa si boabele sunt esentiale, chiar daca este o excursie de o zi.

In ziua plecarii, alimentatia trebuie sa fie foarte usoara, iar cainele trebuie sa manance cu cel putin o ora inainte de plecare. Nu ii pune acestuia o portie completa de mancare si nu asocia alimente care l-ar putea deranja pe caine la stomac.

De asemenea, este recomandat sa ai la tine medicamente care trateaza indigestiile canine.

3. Daca patrupedul nu este obisnuit cu plimbarile lungi cu masina, ar fi bine sa nu plecati catre o destintatie prea indepartata. Exista riscul ca animalutul sa nu tolereze mersul cu masina si sa i se faca rau. Daca totusi dupa o plimbare de jumatate de ora, prin oras, cainele se simte bine, cel mai probabil nu vor exista probleme.

4. Nu lasa niciodata animalul singur in masina pentru mai mult de 5 minute, mai ales daca afara este cald. Chiar daca ii lasi geamurile deschise, temperaturile caniculare ii pot dauna catelului inchis intr-o masina. In plus, acesta ar putea incepe sa zgarie si sa muste tapiteria, ca efect al faptului ca nu mai suporta sa stea inchis.

5. Oricat de amuzant ar fi, nu il lasa pe caine sa mearga cu capul in afara geamului, cel putin nu in momentul in care depasesti viteza de 30 de km la ora. Exista riscul ca patrupedul sa se raneasca sau sa se imbonaveasca din cauza curentului. Cu siguranta el va dori sa scoata capul pe geam din cauza caldurii, insa cel mai bine este sa pornesti aerul conditionat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea