Animale de companie

#reptile #salamandra #ingrijire salamandra #hranire salamandra

Cum sa ingrijesti o salamandra

Daca vrei sa iti achizitionezi o salamandra, trebuie sa stii anumite reguli de ingrijire pentru aceasta. De exemplu, o salamandra nu trebuie sa fie tinuta in mana decat atunci cand este necesar. Explicatia este una foarte simpla: pielea acesteia este foarte sensibila si poate avea de suferit in contact cu pielea umana. In plus, unele salamandre elimina o toxina care irita pielea umana.

Hranirea salamandrei

Salamandra consuma, de regula, greieri, rame si alte tipuri de insecte. Poti achizitiona acest tip de hrana de la magazinele specializate si chiar din unele magazine pentru pescuit sau le poti prinde singur. Ceea ce este foarte important este ca hrana pe care o oferi salamandrei sa fie vie atunci cand ii este oferita.

In functie de tipul de salamandra, poti oferi animalutului mancare o singura data pe saptamana. Daca salamandra refuza sa consume mancare mai mult de doua saptamani, este recomandat sa o duci la medicul veterinar pentru un control amanuntit si eventual pentru un tratament.

Habitatul salamandrei

Un acvariu este ideal pentru o salamandra. Totusi, pentru ca salamandra este mica, nu inseamna ca ii poti oferi un acvariu de 10 centimetri lungime. Salamandra are nevoie de un spatiu destul de mare. Aceasta este o soparla destul de activa si este recomandat sa aiba unde sa isi consume aceasta energie.

In acvariu este necesar sa torni putina apa (jumatate de milimetru), dar numai daca salamandra face parte din specia celor care inoata. De asemenea, este recomandat ca in acvariu sa fie si putin nisip. Curata acvariul cel putin o data pe saptamana, astfel incat sa pastrezi salamandra sanatoasa.

Pentru ca salamandra are tendinta de a "evada" este recomandat sa acoperi acvariul tot timpul si sa existe doar o gura de aerisire pentru oxigen. De asemenea, capacul este necesar si pentru a mentine temperatura mai ridicata in interiorul acvariului.

Lumina care mareste temperatura este si ea necesara, mai ales ca salamandra este o vietate cu sange rece si are nevoie de o sursa de caldura.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea