Animale de companie

#ingrijire chinchilla #chinchilla #blana #ingrijire blana

Cum sa ingrijesti blana unui chinchila

La fiecare trei luni, vei observa ca blana chinchilei incepe sa se incalceasca si si sa arate cu totul altfel decat erai tu obisnuit. Acest lucru se intampla din cauza firelor de par moarte care trebuie indepartate, iar acest episod de pieptanare a blanitei trebuie sa intre in ritualul obisnuit de ingrijir al chinchilei.

1. Blana moarta a chincilei are culoare gri, tern, deci trebuie indepartata. Blana naturala a chinchilei este gri cu o banda alba si varfuri negre, deci nu e nevoie sa tragi de ea cu intentia de a o indeparta.

2. Nu mai lasa chinchila sa se scalde in praf sau rumegus cu aproximativ trei zile inainte de a ii face periajul blanitei. I-ar putea murdari si mai tare blana si aceasta ar deveni terna.

3. Stabileste un loc in care vei peria chinchila, preferabil nu prea departe de cusca ei. Daca chinchila se sperie si devine nervoasa , ar fi mai bine s-o lasi sa se adopsteasca in cusca si sa incerci s-o perii iar cand se calmeaza.

4. Chinchilele sunt foarte sensibile si se pot speria foarte tare daca au impresia ca se afla in pericol. De aceea, este bine sa fii calm si s-o mangai in timp ce o perii pentru a o obisnui cu acest gest.

5. O idee buna ar fi sa pui chinchila pe o perna si s-o tii in poala in timp ce o perii.

6. Fii prevazator. Vei indeparta foarte multa blana, iar blana isi ia zborul, fiind usoara. Acopera toata zona cu niste ziare sau o patura mai mare inainte sa incepi periatul chinchilei.

7. Tine o punga de plastic la indemana pentru a introduce in ea parul indepartat.

8. Pentru a-ti usura munca, foloseste un instrumnet special pentru indepartarea parului, care are dinti subtiri si desi, din sarma. Daca nu gasesti unul special pentru chinchila, poti cumpara o perie pentru caini sau pentru pisici.

9. Tine chinchila cu o mana sub piept si perie usor blanita, in sensul cresterii firelor de par. Daca peria se incurca in par, incearca s-o descurci cu miscari scurte si usoare, nu trage pentru ca devine dureros.

10. Vorbeste pe un ton calm cu chinchila in timp ce o perii si continua s-o mangai. Daca a fost cuminte, ai putea s-o recompensezi la final.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea