Animale de companie

#caini #plimbare #cunostinta

Cum sa faci cunostinta unui caine cu un alt caine

Cainii sunt in general animale prietenoase, dar cand vine vorba de „intrusi” au propriile lor reguli. Daca iei cateva masuri de precautie, cum ar fi tinutul lor in lesa , si urmezi cateva reguli simple vei vedea ca se vor obisnui mult mai repede unul cu prezenta ceiluilalt.



1. Daca te-ai hotarat sa iei inca un caine care este inca pui, va trebui sa actionezi in functie de comportamentul celui pe care il ai deja si sa-i obisnuiesti trepetat. Intalnirile „intamplatoare” dintre cei doi cu o zi sau doua inainte te-ar putea ajuta sa-ti dai seama daca se plac cat de cat si daca sunt toleranti unul cu celalalt sau nu. Vorbeste cu persoana de la care iei catelul sa va intalniti in parc pentru ca animalele sa se cunoasca.

2. Ambii caini trebuie sa fie tinuti in lesa in momentul intalnirii pentru a avea control asupra lor. Chiar daca la inceput nu vor marai unul la altul ci se vor mirosi cu interes, nu se stie cand acestora nu le convine ceva si vor incepe sa se bata.

3. Plimba ambii caini impreuna. Tine-l pe unul in stanga si pe celalalt in dreapta. Este de preferat ca vechiul catel sa stea in partea in care ii place cel mai mult sa mearga.

4. Ofera-i recompense, chiar daca nu face nimic special, pentru a vedea ca inca il iubesti si nu vrei sa il inlocuiesti cu altul. Deseori cainii pot deveni gelosi si astfel vei impiedica acest lucru sa se intample. De asemenea, este important sa nu uiti sa le acorzi atentie in mod egal si sa-i ingrijesti la fel, fara sa faci favoruri unuia sau altuia.

5. Lasa-i sa interactioneze unul cu celalalt pentru perioade mici de timp . Acestia se vor mirosi si se vor adulmeca reciproc. De asemenea, ai rabdare pana cand miros lucrurile din jurul lor.

6. In cazul in care unul dinte ei si-a facut nevoile lasa-l pe celalalt sa adulmece, daca asta isi doreste. Astfel va afla mai multe informatii despre acel caine.

7. Fii atent in permanenta la comportamentul cainilor. Daca acestia dau semnale ca vor se se joace inseamna ca esti pe drumul cel bun. Desi esti tentat sa-i eliberezi din lesa si sa-i lasi sa alerge in voie sau sa se joace, af fi bine sa mai ai rabdare. Alearga impreuna cu ei tinandu-i inca in lesa, deoarece ai mai mult control asupra lor, cel putin pana in momentul in care vei fi sigur ca ii poti elibera fara sa-ti mai faci vreo grija.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare