Animale de companie

#crestere #pasari #rata #ingrijire #boboci rata

Cum sa cresti boboci de rata

Indiferent cum ai ajuns in posesia unor boboci de rata, nu strica sa afli care sunt regulile principale de crestere a micutilor, astfel incat prima perioada din viata lor sa le asigure sanatatea si dezvoltarea armonioasa.


1. Bobocii de rata sunt foarte posesivi


Primul lucru pe care-l vad cand deschid ochii este echivalent cu mama lor. Daca cresti mai multi boboci de rata orfani , acestia se vor atasa unii de altii si nimic nu va rupe legatura solida dintre ei.

Vei vedea ca, daca unul dintre boboci se pierde de ceilalti sau de mama, va scoate sunete specifice pana va fi reperat de ceilalti.

In acest sens, ia in calcul daca vrei sa pastrezi bobocii toata viata sau ai de gand sa-i oferi unui crescator .


2. Bobocii de rata au nevoie de caldura


Acest lucru este alarmant, mai ales daca ai un sigur boboc, care nu se poate incalzi singur. Lasa-i la indemana un pulover pufos in care se poate adaposti si o lampa care sa-i asigure caldura. De asemenea, paiele naturale pot constitui un adapost ideal pentru bobocul de rata.


3. Casa bobocului de rata


Orice cutie de carton sau plastic este buna de gazduit un boboc de rata, pana ce acesta creste. Pentru a evita umezirea cutiei, tapeteaz-o cu un strat gros de ziare si schimba-l de cate ori se murdareste.


4. Hrana bobocilor de rata


Se stie ca apetitul bobocilor de rata este urias. Daca nu sar pe mancare in secunda in care o vad, inseamna ca ceva este in neregula cu ei sau pot fi bolnavi.

Mancare speciala pentru boboci de rata se gaseste la orice pethsop si nici nu sunt mofturosi, deci alimentatia nu va fi o problema.


5. Mari iubitori de apa


Boobocii de rata sunt innebuniti dupa apa si vor sari imediat ca sa se balaceasca, chiar si in cel mai mic vas cu apa. Cu toate acestea, trebuie luat in calcul ca puful ud le dauneaza si pot raci foarte repede. Ai putea sa le amenajezi un loc cu apa si cateva pietre pe care sa se suie din cand in cand.

In plus, retine ca trebuie sa aiba mereu un vas cu apa la indemna pentru ca vor bea apa si pe timpul mesei, pentru a-i ajuta la ingerarea mancarii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea