Animale de companie

#varsta #caini #pisici #varsta pisica #varsta animale #varsta caine

Cum sa calculezi varsta cainelui sau a pisicii tale?

Varsta unui caine sau a unei pisici este intotdeauna transformata in ani umani de catre posesorii de necuvantatoare. Daca te intrebi ce varsta ar avea prietenul tau special, poti folosi o formula simpla: daca patrupedul are un an, echivalentul in ani umani ar fi 12.

Cu siguranta ai auzit ca anii cainesti sau pisicesti trebuie multuplicati cu sapte pentru a afla varsta umana a animalelor. In realitate, algoritmii de calcul pot varia de la caz la caz.


Cum calculezi varsta unui caine

Imbatranirea cainelui este mult mai rapida, mai ales in primii doi ani, insa de regula aceasta variaza in functie de rasa.

Rasele de talie mare ajung mai repede la maturitate si au o viata mai scurta. In momentul in care ajung la varsta de cinci ani, acestia sunt considerati deja "seniori", in timp ce cainii de
talie medie ating acest prag abia la varsta de sapte ani. Totodata, cainii de talie mica nu devin seniori decat la varsta de 10 ani.

Multi medici veterinari au o formula unica de a calcula varsta cainilor. De exemplu, un caine de un an are 12 ani umani, iar unul de doi ani are 24. Pentru a calcula corect in continuare, se adauga cate patru ani la fiecare aniversare dupa varsta de 2 ani.

In medie, durata de viata a unui caine este de 12 sau 13 ani, insa este important de retinut faptul ca acest aspect depinde destul de mult de rasa, dar si de sex (de regula, femelele traiesc mai mult decat masculii).

O alta varianta, de aceasta data mai simpla, este sa accesezi un calculator special care iti calculeaza exact varsta, chiar si in functie de rasa.


Cum calculezi varsta unei pisici

O pisica in varsta de un an are, de fapt, 15 ani umani, in timp ce una de doi ani are 24. La fiecare an care trece se adauga inca patru. Astfel, o pisica in varsta de 4 ai are in total 32.

Aici vei descoperi calculatorul special pentru varsta pisicilor, fie in functie de ani sau de luni. Acest calculator iti va da rezultatul cu exactitate.

Oricum ar fi, felinele au o viata mult mai lunga decat a cainilor. Astfel, durata medie de viata a unei pisici variaza intre 20 si 30 de ani. Cateodata, supravietuirea unei pisici poate sa intreaca orice asteptare: o felina de 38 de ani a ajuns in Cartea Recordurilor cu titlul de cea mai longeviva pisica.

Sursa foto: mrwallpaper.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Top

Cauta-ti perechea