Betta Splendens este un peste pe cat de frumos, pe atat de agresiv. Daca te hotarasti sa achizitionezi un Betta Splendens trebuie sa fii foarte atent la cateva detalii.

Nu te grabi in alegerea ta, mai ales daca iti doresti un peste perfect sanatos si mai ales daca vrei sa asezi pestele intr-un acvariu cu alti pesti.

Mascul sau femela?

Daca vei intra in pet-shop, vei observa cum pestii din specia Betta Splendens sunt pusi in boluri separate, cate unul. Motivul pentru faptul ca fiecare peste sta singur este unul foarte simplu: caracterul foarte agresiv al pestelui fata de alte specii, dar si fata de pestii din rasa lui.

Daca vrei un mascul Betta Splendens ar fi bine sa stii ca nu il poti tine intr-un acvariu decat daca este singur. Altfel, daca vei cumpara 2 sau chiar 3 pesti Betta Splendens, acestia se vor lupta tot timpul, pana cand va mai ramane doar unul singur.Femelele, pe de cealalta parte, sunt mult mai blande si mai calme, asa ca pot fi puse in acvariu cu alti pesti, cu conditia ca ceilalti sa nu fie agresivi. Poti deosebi destul de usor masculii de femele: masculii au culori puternice, electrizante, in timp ce femelele au nuante mai putin intense.

Alege un peste sanatos

In general este bine sa privesti cu atentie aripioarele pestelui Betta Splendens. Acestea trebuie sa fie perfecte, sa nu fie muscate (semne ale unei lupte) sau usor maronii.

De asemenea, un Betta Splendens care inoata cu aripioarele pe langa corp ar putea fi bolnav, asa ca opteaza pentru unul care isi extinde larg si isi infoaie aripioarele.

Evita sa cumperi un peste Betta Splendens care este pus intr-un pahar de plastic de 500 de ml. Angajatii pet-shopurilor fac acest lucru pentru ca nu detin suficiente boluri sau acvarii pentru fiecare peste, insa un spatiu atat de mic poate duce la imbolnavirea pestelui care are nevoie de mult spatiu pentru a-si consuma energia. Totusi, chiar daca pestele este pus in acvariu, nu cauta cel mai rapid peste.

De obicei, Betta Splendens este un inotator gratios si elegant, nu unul rapid.
 

  •   2012-04-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragota

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii