Animale de companie

#animale #pisici #nisip #litiera

Cum sa alegi nisipul pentru pisica ta

Cu atat de multe variante de nisip pentru pisici, existente la ora actuala pe piata, alegerea produsului potrivit a devenit din ce in ce mai grea.

Pentru a-ti fi mai usor sa te orientezi catre produsul dorit, iata cateva lucruri de care trebui sa tii cont:

  • Este biodegradabil ?

Nisipul biodegradabil este benefic mediului inconjurator. In majoritatea cazurilor acesta este fabricat din materiale naturale, pe cand cele nebiodegradabile sunt fabricate din materiale sintetice, care pot provoca alergii atat pisicii cat si tie.

  • Are capacitate mare de absorbtie ?

Cu cat are o capacitate de absorbtie mai mare, cu atat pisica va fi mai fericita, deoarece nu se va mai murdari pe labute. De asemenea, un produs cu o capacitate mare de absorbtie nu va lasa mirosul neplacut sa se raspandeasca prin toata casa.

  • Este usor de intretinut ?

Este important ca nisipul sa poata fi usor de intretinut. Daca la contactul cu urina, acesta formeaza gramezi, va fi mult mai usor de curatat cu ajutorul lopetii speciale. De asemenea, curatarea periodica a litierei va fi mult mai usoara, aceasta murdarindu-se mult mai putin in comparatie cu o litiera in care se foloseste unul cu o capacitate mica de absorbtie.

Alt avantaj al acestuia este ca nu vei fi nevoit sa arunci mult din nisipul nefolosit, astfel facand si economie.

  • Contine produse chimice?

Unele tipuri de nisip pentru pisici sunt tratate cu diverse substante chimice pentru parfum sau coloranti. Este bine sa eviti acest tip de produse si sa te orientezi catre unele netratate sau cu parfum natural . Nu uita ca pisica intra in litiera si ii vor ramane pe labute, particule de praf si nisip pe care le poate ingera in momentul in care se spala.

Dupa ce te-ai hotarat ce proprietati doresti sa aiba produsul dorit documenteaza-te despre diferitele tipuri de nisip existente pe piata inainte de a merge la magazin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea