Animale de companie

#canari #pasari #animale

Cum sa adopti un canar


Canarii sunt unele dintre cele mai usor de intretinut pasari si se adapteaza repede atat intr-o locuinta spatioasa cat si intr-una foarte mica. Canarul este adoptat de foarte multe familii datorita trilurilor sale amuzante si pline de veselie.
Hotaraste-te ce tip de canar iti doresti
Deoarece poti gasi o larga varietate de canari, inainte de a cumpara unul, hotaraste-te ce specie iti doresti. Pana in perzent se cunosc trei specii de canari ( canari cantatori, canari de postura si canari de culoare). Fiecare dintre aceste specii are mai multe varietati.
Asadar, inainte de a pleca la cumparaturi afla care este canarul pe care ti-l doresti.
Cauta un crescator sau un Pet Shop de la care sa-l cumperi
Cauta un loc de incredere din care sa-l adopti. Opteaza pentru un Pet Shop de incredere sau cumpara-l de la un crescator. De asemenea, poti intreba alti proprietari de unde i-au luat si daca pasarile au avut probleme de sanatate.
Avantajele cumpararii pasarii de la un crescator este ca vei sti cu siguranta daca achizitionezi un mascul sau o femela. Totodata, crescatorul iti poate da sfaturi despre cresterea si ingrijirea canarului si iti poate raspunde la intrebarile pe care le ai.
In general, vanzatorii din Pet Shop-uri nu au raspunsul la toate intrebarile deoarece lucreaza cu foarte multe animale.
Verifica in ce conditii sunt tinute pasarile
In cazul in care cumperi canarul dintr-o crescatorie, fii atent la conditiile in care sunt crescute pasarile. Acolo trebuie sa predomine curatenia. O pasare bine ingrijita va fi vioaie. Totodata, ar fi bine sa nu prezinte urme de fecale pe pene.
De asemenea, daca doresti sa achizitionezi canarul dintr-un Pet Shop va trebui sa fii atent la aceleasi repere ca si in cazul unei crescatorii: curatenie, apa si hrana .
Alege cu atentie pasarea
Priveste pasarile de la departare. Acestea trebuie sa fie vioaie si sa nu prezinte semene de letargie. Iata cateva indicii ce deosebesc o pasare sanatoasa de una bolnava.

  • O pasare sanatoasa se va speria de tine, daca vei incerca sa te apropii de ea. In cazul in care observi ca nu se misca din loc si tremura sau pare adormita este posibil sa fie bolnava;
  • Uita-te cu atentie sub coada pasarii. Daca sunt vizibile urme de fecale pe penele de acolo, este posibil ca pasarea sa aiba sau sa fi avut diaree sau sa petreaca foarte mult timp pe podeaua coliviei, ambele fiind semne de boala ;
  • Un canar sanatos are ochii si nasul curate. Acestea nu trebuie sa prezinte urme de umezeala. De asemenea, respiratia unei pasari sanatoase este usoara, aproape nesesizabila.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului