Animale de companie

#rozatoare #animale #caine #pasari #hamster #canicula #pisica

Cum protejezi animalul de companie de canicula

Indiferent ca ai caine, pisica, papagal sau hamster, toate animalele sunt la fel de afectate de canicula precum oamenii. Pentru a te asigura ca animalutul tau nu face insolatie, nu se deshidrateaza si nu sufera din cauza caldurii excesive, tine cont de urmatoarele sfaturi simple si la indemana, pentru a-l tine in siguranta pe tot parcursul sezonului calduros!


Protejarea cainilor si pisicilor de canicula

Prima masura impotriva caniculei este sa eviti sa scoti aceste animalute afara in intervalul orar in care indicele termic este depasit.

Pisicile si cainii trebuie scosi sau lasati afara in zilele toride doar dimineata, devreme, si seara cand temperaturile se mai domolesc si aerul devine mai respirabil. In caz contrar, animalutul poate suferi de insolatie, pernutele pot suferi arsuri din cauza asfaltului incins si se poate deshidrata.

Daca esti nevoit sa scoti cainele sau pisica afara in timpul zilei, cand caldura atinge cote maxime, nu uita sa ii pui palariuta de soare, pentru a preveni insolatia, si, daca ai, sandalute speciale, pentru a evita lezarea pernutelor din cauza suprafetelor incinse.

O alta masura importanta de protectie impotriva temperaturilor crescute este sporirea consumului de apa, pentru o mai buna hidratare.

Din cand in cand, mai racoreste catelul sau pisica cu putina apa pe blanita sau fa-i un dus rece, pentru a suporta mai bine caldura.

Cand pleci cu animalutul in oras, cu masina, ia-l cu tine peste tot. Lasarea animalului in masina inchisa, chiar daca nu este expusa la soare, poate duce la deshidratarea acestuia sau chiar la deces prin sufocare.

Tunderea frecventa a blanitei animalelor le ofera, de asemenea, un confort termic mai crescut pe parcursul zilelor caniculare de vara.


Protejarea pasarilor si rozatoarelor de canicula

Chiar daca pasarile sau rozatoarele nu trebuie scoase afara, si ele au nevoie de cateva masuri de protectie impotriva zapuselii din casa, in zilele caniculare de vara.

Daca stai la curte si obisnuiesti sa tii cusa animalului afara, pentru a beneficia de aer proaspat, gaseste-i un loc umbros si racoros, si asigura-te ca nu il lasi afara pe toata durata zilei. In periaoda din zi in care temperaturile ating valori insuportabile, baga animalul in casa si tine-l intr-o camera racoroasa.

Evita insa, sa pui cusca sau colivia animalutului tau in bataia aerului conditionat, in casa, intrucat se pot imbolnavi usor.

Schimba foarte des apa si mancarea rozatoarelor si pasarilor. Nu incerca sa le dai apa foarte rece, de la frigider, intrucat le poate provoca afectiuni digestive. Apa proaspata, la temperatura camerei, este perfecta pentru animalut.

Sursa foto: umsonstleutesuchen.de

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea