Animale de companie

#purici #scorpion #calamar #paianjen #rate #fluturi #antilope

Cum isi pacalesc animalutele partenerii

Oricat de ciudat ar parea, cercetatorii au demonstrat de-a lungul anilor ca, la fel ca in cazul oamenilor, animalele apelaza la diverse trucuri si startegii pentru imperechere . Astfel, multe necuvantatoare sunt adevarate maeste in arta flirtului, a intimidarii sau a inselaciunii. Iata cateva dintre cele mai ciudate strategii de imperechere ale animalutelor:



1 Mustele scorpion


In timpul sezonului de imperechere, masculii mustelor scorpion cauta cele mai mari si mai “gustoase” insecte pe care ofera apoi drept cadau potentialelor partenere. Doar ca masculii mai slabi nu pot sa concureze cu cei puternici astfel ca apeleaza la un truc incredibil: se dau drept femele astfel ca masculii cei mari le daruiesc lor cadourile. Masculii mici pleaca cu insecta imediat ce o primesc si o daruiesc altor femele pentru a le starni interesul.


2 Calmarii


Masculii pot stoca lichidul seminal in niste pachetele care seamana cu sageti. Ulterior, cand trec pe langa o femela, pot arunca aceste sageti, eliberand o ploaie de spermatozoizi, care patrunde in pielea femelei, indiferent daca era sau nu pregatita pentru imperechere. Dupa ce trec de bariera pielii, spermatozoizii sunt absorbiti si utilizati de catre corpul ei pentru reproducere. Ce este si mai interesant este faptul ca, imediat dupa ce face acest lucru, masculul se poate ascunde, inainte chiar ca femela sa-l fi vazut.


3 Paienjenii de apa


Paienjenii de apa au o abilitate speciala, aceea de a sta pe suprafata apei fara sa se scufunde. Cand un mascul vrea sa se imperecheze merge pe apa pana la cea mai apropiata femela si sa se urca pe ea, sarind peste orice ritual cu rol de preludiu. Doar ca aici intervine partea interesanta, daca femela nu are dispozitie pentru asa ceva se poate apara foarte usor cu un fel de centura de castitate naturala.


4 Antilopele


Unii masculi incearca sa-i intimideze pe ceilalti din turma emitand un sunet de avertisment, ca si cand turma ar fi in pericol de atac al unui pradator. Astfel ei profita de nelinistea creata si vor obtine mai usor accesul catre o femela.


5 Fluturii de noapte


Unul dintre dusmanii fluturilor de noapte este liliacul, dar unii fluturi au dezvoltat un mecanism de aparare care consta in emiterea unor ultrasunete. Aceste ultrasunete, care pot fi emise numai de masculi, pot fi folosite impotriva liliecilor, bruind sistemele lor de detectare si in plus, le anunta pe femele ca se apropie pericolul. Doar ca de multe ori se intampla ca masculii sa imita astfel de sunete pentru a obtine o imperechere fara prea mult efort. Si acest lucru pentru ca, atunci cand percepe acel semnal emis de mascul, femela se aseza intr-un loc si a sta nemiscata pana cand pericolul trece.


6 Ratoii argentinieni


Chair daca poate parea greu de crezut, ratoii argentinieni, care masoara doar 43 cm, au un organ genital ce poate ajunge la aceeasi dimensiune atunci cand vor sa se reproduca. De fapt, atunci cand vor sa se imperecheze, ratoii argentinieni isi folosesc organul genital pe post de , lasou, prinzand femelele chiar si in zbor.


7 Puricii rosii


Pentru a se imperchea, puricii rosii de catifea au o metoda mai mult decat ciudata. Masculul depune sperma pe crengi si trunchiuri de copaci si apoi lasa o dara catre locul respectiv. Daca o femela este interesata, va urma dara respectiva si va astepta masculul respectiv. Doar ca, in cazul in care un alt mascul descopera acest lucru, el isi va asterne un nou strat de lichid seminal, peste cel al masculului precedent, ducand femela in eroare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Top

Cauta-ti perechea