Animale de companie

#plimbare caini #lesa #caini #dresaj caine

Cum inveti cainele sa mearga in lesa

Cainele tau trebuie sa invete sa mearga in lesa inca de la primele iesiri afara, acest lucru protejandu-l de multe accidente sau chiar pierdere. In plus, lesa, alaturi de botnita, in anumite cazuri, sunt absolut indispensabile daca vrei sa-l scoti intr-un parc mai circulat.

 

Mai intai hamul


In primele luni din viata, puiul de caine trebuie sa poarte un ham deoarece acesta va distribui presiunea pe piept si labute, nu doar pe gat. La inceput, cainele va avea tendinta sa se elibereze din stramtoarea hamului, dar poti lua anumite masuri ca sa nu mai existe aceasta problema.

Incearca sa-l obisnuiesti cu hamul inca din casa, chiar daca nu iesi cu el afara inca. Da-i o mica recompensa atunci cand ii pui hamul si lasa-i hamul pe el pana se obisnuieste si nu-l mai deranjeaza. In nici un caz nu lasa cainele sa se joace cu hamul sau sa-l roada.

Cand iesi afara cu cainele, vei vedea ca acesta va asocia hamul cu plimbarea si, treptat, nu-l va mai deranja, ba chiar il va entuziasma simpla vedere a hamului.


Cum alegi lesa potrivita


Cand cainele a crescut destul de mult incat hamul nu-l mai incape, este momentul sa treci la zgarda cu lesa. O zgarda textila, lata, stransa in jurul gatului astfel incat sa nu-l incomodeze la respirat sau la miscari este ideala pentru cainii de talie mare.

Pentru cainii de talie mica sau medie este recomandat sa se pastreze hamul pe tot parcursul vietii, deoarece este mai potrivit staturii si marimii lor.

O alta varianta o reprezinta si zgarda metalica cu dinti, care se aplica tot canilor de talie mare.

Lesa poate varia ca lungime in functie de nevoile cainelui. Lesa extensibila are un buton care permite alungirea ei pana la 2-3 m, insa numai atunci cand stapanul decide ca exista spatiu prielnic pentru a lasa cainele liber pe o raza atat de mare.


Mersul in lesa


Cainele trebuie invatat inca de la inceput sa mearga corect in lesa. Acesta nu trebuie sa depaseasca stapanul cu mult, sa nu traga de lesa sau sa smuceasca si sa-si sincronizeze mersul cu al stapanului. Corecteaza fiecare tendinta a cainelui de a-si impune vointa si insoteste gesturile tale de comenzi verbale si cu recompense daca te asculta.

Cainele trebuie sa mearga pe partea stanga a stapanului intotdeauna.

Exista si o lesa mai scurta si mai groasa pentru cainii de talie foarte mare, care permit controlarea cainelui in conditii optime.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare