Animale de companie

#animalute #animalute de companie #porcusor de guineea

Cum imprietenesti 2 porcusori de Guineea

Exista multe persoane care considera ca porcusorii de Guineea se simt mai bine in singuratate insa aceasta conceptie este total gresita. E adevarat, se intampla adesea ca porcusorii de Guineea sa fie mai putin prietenosi cu cei de langa ei insa in general acestia sunt foarte incantati sa aiba un partener. Daca te-ai decis sa aduci un prieten porcusorului tau, iata cateva sfaturi pentru a-i ajuta sa se accepte:


1 Masculi


In ciuda conceptiilor gresite, doi masculi adulti se pot imprieteni. Este bine sa le faci cunostinta pentru prima data pe un teren neutru iar dupa aceea sa-i asezi in aceeasi cusca.

Chiar daca la inceput este posibil ca sa existe mici conflicte intre cei doi, dupa putin timp, odata cu stabilirea ierarhiei dintre ei, vor incepe sa se inteleaga.

Este foarte important sa le asiguri un spatiu suficient de mare, cu ascunzatori si zone de refugiu.

Daca observi ca relatiile dintre cei doi masculi sunt tensionate este bine sa-i separi pentru o perioada.

Retine ca masculii nu trebuie asezati niciodata in acceasi cusca cu o femela pentru ca vor fi adversari agresivi si se vor bate intre ei.

De asemenea, este bine sa stii ca doi masculi- unul adult, unul pui se vor imprieteni repede, stabilindu-se intre ei o ierarhie naturala.


2 Femele


Porcusorii de Guineea de sex feminin se vor intelege foarte bine. Foarte rar apar conflicte intre femele.

In general, femelelor le place sa locuiasca in grupuri ba chiar sa se ajute reciproc si sa colaboreze mai ales cand sunt gestante.

Nu este bine ca o femela gestanta sa stea singura. Ea se va simti bine, va avea un apetit bun si va fi mai activa daca va avea alte femele in jurul ei.


3 Mascul si femela


Chiar daca pare o combinatie buna, nu este recomandat ca masculul sa stea in aceeasi cusca cu femela pentru ca vor aparea constant pui.

Este bine sa stii ca femela are nevoie de o pauza dupa nastere pentru ca mai multe gestatii repetate ii vor pune in pericol sanatatea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea