Pisicile sunt de obicei prudente cand vine vorba de strani, motiv pentru care poate fi dificil sa-i faci cunostinta cu noul iubit.

Doar felinele obisnuite de mici cu musafirii si galagia vor suporta cu usurinta compania unor persoane straine. Primul pas pentru o buna intelegere intre cele doua fiinte pe care le iubesti atat de mult este rabdarea. Este posibil ca cei doi sa nu se placa de la inceput.

Animalul trebuie sa aiba timp pentru a accepta o persoana necunoscuta si, in acelasi mod, si prietenul are nevoie de o perioada de adaptare - in plus, e bine ca prietenul sa fie o persoana care iubeste pisicile, altfel situatia va fi neplacuta . Ar fi ideal ca persoana straina sa stea linistita cel putin 15 minute cu pisica in camera, astfel incat aceasta sa o miroasa.

Nu e cazul sa insisti, daca primele cateva saptamani nu se inteleg: tine-i in camere separate pana invata sa se comporte civilizat.

Cand pisica da semne de gelozie si agitatie , e cazul sa nu ii dai atentie, deoarece va intelege ca e un comportament acceptat si incurajat.

  •   2011-12-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii