Animale de companie

#caini #recompensa #dresaj caini

Cum dresezi cainele sa nu mai roada obiectele din casa?

Cainele are deseori tendinta sa roada obiectele din casa, in special daca este pui. Exista insa tehnici simple de dresaj prin care il poti dezvata de acest obicei frustrant.Primul pas este sa iei din calea lui orice obiect la care tii foarte mult, ca sa nu il poata roade cand nu esti acasa. Cainele trebuie sa aiba jucarii la dispozitie mereu, astfel incat sa nu fie tentat de obiectele din casa. Atunci cand te joci cu el, foloseste jucariile si arata-i ca e ok sa le roada.


Recompensa


Atunci cand pleci la serviciu, lasa-i cainelui o jucarie cu o delicatesa, ca sa stie ca e recompensat daca o roade. Cainele trebuie plimbat in fiecare zi, pentru a-si elibera energia: de multe ori, un caine roade obiectele din casa pur si simplu de plictiseala .


Pedeapsa


Daca, in joaca, acesta incepe sa iti roada papucii sau altceva, pleaca din camera si lasa-l singur. Cainele trebuie sa inteleaga ca un comportament inacceptabil inseamna ca isi pierde partenerul, aceasta fiind pedeapsa: sub nicio forma nu trebuie lovit.


Spray repelent


Spray-ul repelent pentru caine este o metoda la indemana de a dezvata cainele sa mai roada diverse obiecte: se pulverizeaza in zona, iar animalul nu se va mai apropia. In loc de spray-urile din comert, poate fi folosita si o solutie pe baza de apa si otet.

  •   2011-10-05
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii