Animale de companie

#pisica #felina #animalute de companie

Cum ajuti pisica sa invinga teama de masina

Uneori esti nevoit sa faci diverse calatorii cu pisica ta. Fie ca mergi pana la veterinar sau intr-o calatorie mai lunga, masina poate reprezenta o sursa de stres. Majoritatea pisicilor sunt sensible la zgomotul produs de motorul de la masina astfel ca vei fi nevoit sa iti inveti pisica sa-l accepte. Iata cum sa faci acest lucru:


1 Este posibil ca pisica ta sa asocieze o plimbare cu masina cu o vizita la veterinar daca obisnuiesti sa-ti folosesti automobilul de fiecare data cand o duci la medic.

Pentru ca felina ta sa nu mai fie stresata de acest lucru si sa nu mai asocieze fiecare calatorie cu masina cu o vizita la veterinar incearca s-o obisnuiesti cu vehiculul facand cateva plimbari scurte prin oras.

Astfel, felina isi va scoate din minte ideea ca o calatorie cu masina duce la o vizita la medic.


2 Este indicat sa transporti felina intr-o cusca, pe bancheta din spate, mai ales daca vei calatori singur cu ea.

Altfel este posibil ca aceasta sa-ti distraga atentia de la condus sau sa ajunga la pedale.


3 Daca pisicii tale ii este frica de masina in general aseaz-o pe bancheta si las-o timp de cateva minute sa se obisnuiasca cu mediul inaintede a porni motorul.


4 In cazul in care trebuie sa parcurgi o distanta mai mare este necesar sa faci pauze pentru a scoate felina din cusca, eventual din masina. Plimb-o putin in lesa, las-o sa-si faca nevoile si sa bea apa.


5 Daca exista un alt pasager in masina ce poate sa o supravegheze, lasa-i usa de la cusca deschisa. Nu incerca sa-i limitezi spatiul de miscare legand-o pentru ca aceasta se poate rani in cazul unei frani bruste.

Lasa usa de la cusca deschisa chiar daca felina nu mai sta in ea pentru ca aceasta sa se poata intoarce oricand doreste, fiind locul ce ii ofera protectie si siguranta.


6 In cazul in care parcurgi un drum mai lung este recomandat sa asezi o litiera intre scaune pe care s-o cureti dupa fiecare utilizare.


7 Poti sa amplasezi si un bol cu mancare insa de regula pisicile vor refuza sa manance atunci cand sunt in masina.

Ca sa eviti aparitia unor probleme digestive , hrana si apa oferita felinei in perioada calatoriei ar trebui sa fie aceeasi cu care a fost obisnuita acasa.


Atentie, transportul animalutelor pe scaunele din fata ale masinii, chiar si tinute in brate, este ilegal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea