Animale de companie

#lipitoare #animal #cercetatori #descoperire #cocon

Creatura bizara descoperita intr-un cocon vechi de 200 de milioane de ani

Un animal necunoscut, vechi de 200 de milioane de ani, a fost descoperit in Antarctica, in coconul unei lipitori care a trait in acea perioada.

Coconul format din mucus, descoperit de echipa de cercetatori de la Institutul de Biodiversitate de la Universitatea din Kansas, seamana cu cele pe care lipitorile le depun in prezent. Insa, la o analiza mai atenta, cercetatorii au gasit fosila unui organism de aproximativ 25 de microni, gros cat un fir de par.

Animalul descoperit in coconul de lipitoare este similar organismelor din specia Vorticella, animale primordiale, simple, formate dintr-o singura celula. In plus, animalul avea un corp in forma de potcoava si o coada de doua ori mai lunga decat corpul.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca animalul a trait in Triasicul Tarziu, cand planeta era mai calda, iar in Antarctica existau paduri tropicale. De asemenea, animalul era foarte rapid si se deplasa arcuindu-si coada.

Cercetatorii sunt de parere ca animalul era atat de rapid, incat, daca ar fi avut dimensiunea unui om, ar fi putut sa strabata distanta a trei terenuri de fotbal in doar o secunda.

Sursa foto: news.discovery.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului