Animale de companie

#clonare #animale pe cale de disparitie #clonare animale

Clonarea va preveni disparitia animalelor periclitate

Biotehnicieniii vor sa foloseasca clonarea pentru a salva speciile de animale pe cale de disparitie. Criticii sunt insa de parere ca fondurile ar trebui folosite pentru conservarea habitatelor actuale.

Oamenii de stiinta isi doresc sa fie martorii unei noi modalitati revolutionare de conservare a animalelor pe cale de disparitie. Zilnic, specialistii creeaza vieti noi, astfel ca, pe viitor, rasii, tigri, lupi etiopieni sau ursii panda vor putea fi adusi pe lume de mame surogat.

In incercarea de a salva speciile pe cale de disparitie, cercetatorii rup barierele biologice si creeaza embrioni care contin materiale celulare de la doua specii diferite de mamifere. Clonarea intre specii este o metoda revolutionara de a salva speciile pe cale de disparitie.

Specialistii au avut mare succes in clonarea felinelor salbatice. La centrul pentru animale Audubon, traiesc feline africane salbatice clonate, care se descurca la fel ca orice alte animale din specia lor.

Mamele surogat sunt pisici domesticite, care sunt usor de intretinut. De la aceste pisici provin ovulele in care sunt inserate celulele prelevate din pielea pisicilor salbatice.

Sursa foto: dailymail.co.uk

  •   2012-11-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii