Animale de companie

#cornish rex #devon rex #laperm #pisici #rase de pisici #sphynx #albastra de rusia #alergie pisici

Rase de pisici potrivite pentru persoanele alergice

In mod eronat s-a format o opinie generala conform careia blana pisicilor (sau cainilor) este factorul declansator al alergiilor la animale. Specialistii atrag atentia insa ca nu acesta este factorul declansator al reactiilor alergice, ci o anumita proteina (proteina Fel D-1), aflata in saliva pisicii, declanseaza alergia.

Daca te gandesti sa adopti o pisica, trebuie sa te orientezi spre o rasa hipoalergenica (rasa care produce o cantitate foarte mica de alergeni).

Dupa ce ai ales rasa de pisica preferata, te poti ghida si dupa alte reguli oferite de specialisti, astfel incat sa ajungi la cel mai bun rezultat. Ia in considerare faptul ca femelele sunt mai putin alergenice decat masculii, motanii castrati sunt mai putin alergeni fata de cei activi sexual si pisicile inchise la culoare sunt mai alergenice decat cele cu blana deschisa.


1. Rasa Sphynx


Pentru ca pisicile din rasa Sphynx au corpul acoperit cu un puf foarte fin, proteina Fel D-1 (principalul factor declansator al alergiei) nu are spatiu pe care sa se ataseze. Totusi, un factor de risc este matreata, care la randul sau provoaca alergie. Medicii recomanda sa imbaiezi pisica mai des, mai ales ca pisicile din aceasta rasa tolereaza apa si procesul de spalare cu mai multa usurinta.


2. Rasa Devon Rex/Cornish Rex

Aceste rase sunt candidatii ideali pentru persoanele care cauta o rasa hipoalergenica, datorita faptului ca au parul foarte scurt si naparlesc putin.


3. Rasa LaPerm

Cu toate ca pisicile din rasa LaPerm au blana deasa si carliontata, ele naparlesc putin si sunt tolerate, in general, de persoanele alergice.


4. Rasa Albastra de Rusia

Pisicile din rasa Albastra de Rusia elibereaza o cantitate foarte mica de alergen in saliva, ceea ce inseamna ca sunt o alegere potrivita pentru cei care sufera de alergie.



Sursa foto: media.lunch.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea