Animale de companie

#animale de companie #pisici #alimente #alimente periculoase pisici

Cele mai periculoase alimente pentru pisica ta

Infraneaza-ti dorinta de a-ti rasfata pisica cu alimentele tale preferate, doar pentru ca este pofticioasa din cale afara! Poate fi un rasfat delicios pentru ea, dar si periculos pentru sanatatea ei! Exista cateva alimente care le pot provoca pisicilor afectiuni grave punandu-le nu doar sanatatea, ci si viata in pericol!

Ceapa sau usturoi

Nu incerca nici macar in gluma sa-ti pacalesti pisica adaugandu-i ceapa sau usturoi in meniu. Ceapa contine substante toxice, care distrug celulele rosii din sange, provocandu-i pisicii anemie, dar si alte probleme de sanatate. Nici usturoiul nu este sanatos pentru felina ta, intrucat prezinta un risc crescut de toxicitate in organism.

Stafide sau struguri

Stafidele si strugurii sunt deliciosi, sanatosi si bogati in vitamine energizante, dar nu si pentru organismul pisicii. Aceste fructe au un grad crescut de toxicitate pentru organismul felinei si pot conduce la insuficienta renala.

Bauturi alcoolice

Te-ai putea gandi ca un strop de bere sau vin ti-ar putea relaxa pisica si ca nu are cum sa-i faca rau. Insa ceea ce nu stii este ca pisica ta nu are acelasi grad crescut de toleranta la alcool precum ai tu, astfel ca doar cateva inghituri sunt suficiente pentru a intra in coma alcoolica, mai ales daca bautura este foarte tare. Evita sa-i dai pisicii alcool, chiar daca iti cere cu insistenta, pentru a evita o vizita de urgenta la veterinar.

Slanina sau carne grasa

Chiar daca mirosul este ademenitor pentru ea si esti tentata sa ii dai cateva bucatele, consumul preparatelor grase din carne de porc (slanina, ceafa, sunca etc.) ii pot cauza probleme digestive serioase, care includ simptome precum: diaree, varsaturi si crampe abdominale.

Oase

Oasele sunt printre alimentele cel mai des servite ca mese principale pisicilor, insa acestea sunt extrem de periculoase pentru feline. Pe langa riscul de inecare, oasele le pot provoca pisicilor leziuni la nivelul tractului digestiv si obstructii intestinale. Fa tot posibilul sa nu-i oferi pisicii tale oase (in special oase de peste si de pasare).


Sursa foto: catster.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului