Animale de companie

#pasari #papagali #ara #specii de papagali #eclectus #papagalul soarelui

Cele mai frumoase specii de papagali

Papagalii sunt unele dintre cele mai frumoase si jucause specii de pasari, care se ataseaza rapid de stapanii lor si pe care ii pretuiesc pana la sfarsitul vietii. Sunt prietenosi si afectuosi, adevarati companioni de apartament. Daca iti doresti sa ai o astfel de pasare de companie, alege speciile frumos colorate, putin zgomotoase si care invata rapid cuvinte noi. Noi iti sugeram trei dintre cele mai frumoase specii de papagali!


Papagalul Ara cu aripi verzi

Papagalii Ara cu aripi verzi sunt printre cele mai mari specii de papagali. Au ciocul masiv si puternic, cu care pot sparge cu usurinta nucile. Cunoscut si sub numele de "Papagalul Ara cu aripi rosii sau albastre", este renumit pentru penajul extrem de atractiv, ciocul alb stralucitor si anvergura aripilor de peste un metru.

In medie, papagalul Ara cu aripi verzi traieste 50 de ani si este foarte afectuos. Ii place sa petreaca mult timp cu stapanii, iar in cazul in care nu primeste atentia dorita, papagalul Ara devine distrugator.


Papagalul Aratinga Soarelui

Cunoscut si sub numele de Sun Conure, papagalul Aratinga Soarelui a primit acest nume datorita penajului galben stralucitor. Aceasta specie este pe cale de disparitie si are nevoie de o grija speciala pentru a se inmulti.

Papagalul Aratinga Soarelui traieste pana la 30 de ani, timp in care dezvolta o relatie prietenoasa si iubitoare cu stapanii sai. Uneori poate fi insa agresiv, in special fata de straini. Este o pasare excelenta de companie, atat prin coloritul viu, cat si prin caracterul sociabil si jucaus.


Papagalul Eclectus

Papagalul Ecletus este unul dintre cele mai frumoase si atractive specii de papagali, cu un penaj foarte colorat si stralucitor. Este ideal ca pasare de companie, atat pentru aspectul lui, cat si pentru caracterul sociabil.

Se adapteaza usor la orice conditii de mediu, nu este zgomotos, insa atunci cand nu i se acorda atentie sau cand se simte in pericol, poate deveni foarte galagios. Originar din Australia, Papagalul Eclectus traieste pana la 30 de ani.

Este si unul dintre papagalii care invata foarte usor sa vorbeasca si sa cante. Masculul in special are o voce melodioasa, in timp ce femelele sunt mai "seducatoare" in grai.



Sursa foto: petsclan.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare