Animale de companie

#boli #hamsteri #soareci

Cele mai frecvente boli la hamster

Hamsterii sunt animalute destul de rezistente la boli insa, datorita dimensiunii lor mici, atunci cand se imbolnavesc, este posibil sa ai la dispozitie circa 24 de ore pentru a-i salva. Una dintre cele mai periculoase boli ce pot afecta aceste animalutze este „boala cozii umede”. Iata cum poti recunoaste aceasta boala dar si altele si cum iti poti ajuta hamsterul:


1 Boala cozii umede


Aceasta afectiune se numeste “ileita proliferative” si este infectie bacteriana sau un dezechilibru al bacteriilor naturale din stomacul hamsterului sau din intestine, fiind adesea confundata cu diareea.

Hamsterul face o diaree atat de severa incat hamsterul nu se murdareste doar in jurul anusului, ci pana in varful cozii, de aici derivand numele bolii.

Exrementele sunt de culoare deschisa si pot contine mucozitati. Hamsterul merge cocosat, este slabit si letargic si uneori tipa de durere.

Boala este fatala daca nu se trateaza imediat, moartea survenind la 24 de ore de la aparitia simptoamelor. De aceea, este foarte important sa te prezinti cu hamsterul la medicul veterinar cat mai repede.


2 Infectii respiratorii


Orice raceala este foarte periculoasa pentru viata hamsterului, intrucat se poate transforma rapid in pneumonie.Hamsterii pot sa ia raceala de la stapanii sau.

In cazul in care hamsterul incepe sa stranute des, respira greu, are o stare de apatie si isi pierde pofta de mancare este necesar sa ceri ajutorul medicului veterinar


3 Abcese


Abcesele sunt pungute de puroi care apar in zonele in care pielea a fost lezata anterior si leziunea s-a agravat.

La hamseri, aceste abcese pot sa apara chiar daca pielea prezinta o zgarietura minora. Puroiul se acumuleaza sub piele iar zona afectata este foarte umflata.

Cel mai des, abcesele se formeaza in zona obrajilor, acolo unde hamsterul acumuleaza mancare.

Uneori acestea trebuie operate astfel ca e nevoie sa te prezinti cu hamsterul la medic.
 

4 Intoxicatii


Asternutul custii nu trebuie sa contina sub nici o forma rasinoase. Si asta pentru ca rasinoasele elibereaza in atmosfera compusi volatili foarte toxici pentru hamster.

Expunerea la aceste emisii poate cauza boli respiratorii, alergii cutanate, chiar si leziuni ale ficatului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea