Unele animalute si insecte pot provoca mici iritatii in caz de muscatura in timp ce altele pot duce la aparitia unor simptome mai grave ca dureri insuportabile sau probleme respiratorii. In caz ca muscatura provine de la un animalut veninos , pot sa apara tot felul de complicatii, inclusiv moartea. Iata o lista cu animalele ce provoaca cele mai dureroase muscaturi:


Muscatura provocata de ornitorinc  nu este letala dar este foarte dureroasa si poate duce la aparitia unei afectiuni denumita hiperalgezie, potrivit mnn.com.

Soparla Gila, intalnita in sud-vestul Americii de Nord are o muscatura extrem de dureroasa, desi veninul acesteia nu este fatal pentru oameni.

Vaduva Neagra nu prezinta un pericol in caz ca are dimensiuni mici. Insa, in caz ca ai fost muscat de un exemplar mare, vei simti o durere insuportabila. Muscatura veninoasa a acestui paienjen poate cauza latrodectism, o afectiune in care sistemul nervos poate fi compromis total.

Intepatura pisicii de mare este foarte dureroasa. In functie de cantitatea de venin inoculata, victima poate paraliza, poate suferi blocaje respitatorii sau poate deceda.

O alta vietate a carei intepatura este considerata una dintre cele mai dureroase din lume este Tarantula Hawks, renumita pentru faptul ca vaneaza tarantule pentru larvele lor.

  •   2011-08-01
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Raluca Pascan

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion:  Identificarea cainilor cu stapan implica riscuri pentru animale?

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii