Una dintre cele mai mici specii de delfini de lume este la numai un pas de disparitie . Delfinii Maui au doar 1.70 metri lungime si se gasesc doar pe coasta de vest din Noua Zeelenda .

Zoologii si biologii marin sunt foarte ingrijorati pentru specia de delfini, cu atat mai mult cu cat mai sunt doar 55 de membrii, dintre care 20 sunt femele.

Desi in zona in care sunt delfinii nu se pescuieste, acestia par sa se imputineze din cauza plaselor de protectie fixate de-a lungul coastei. Delfinii se incurca in acestea si nu reusesc sa mai scape. Luna trecuta s-a inrgistrat ultimul deces al unui delfin din specia Maui.

Pierderile sunt cu atat mai mari si mai tragice cu cat zoologii subliniaza ca delfinii din aceasta specie sunt atat de inteligenti incat ar trebui sa fie numiti "persoane non-umane".

Barbara Mass a organizat o petitie de salvare a delfinilor, petitie semnata de peste 10.000 de persoane. In urma acestui pas, guvernul a recunoscut problema si a decis ca va incerca sa o rezolve pana la sfarsitul lunii mai.
 

  •   2012-03-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragota

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Socul anafilactic la caine si pisica

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii