Animale de companie

#creier #craniu #cercetatori #dinozaur #ampelosaurus

Cel mai mare dinozaur avea creierul de dimensiunea unei mingi de tenis!

Ampelosaurus, cel mai mare dinozaur descoperit pe Pamant, avea un creier foarte mic, de dimensiunea unei mingi de tenis. Aceasta este descoperirea unor cercetatori care au analizat craniul dinozaurului.

Dinozaurul in cauza avea gatul si coada lungi, iar cercetatorii sunt de parere ca a fost cea mai mare creatura care a trait vreodata pe Pamant. Ampelosaurul era un tip de titanosaur, de dimensiuni foarte mari, care ajungea si la 15 metri in lungime.

In cadrul studiului lor, cercetatorii au analizat craniul vechi de 70 de milioane de ani al unei fosile de Ampelosaurus, descoperite in anul 2007, in Cuenca, Spania.

Prin scanarea interiorului craniului, cercetatorii au realizat o reconstructie 3D a creierului dinozaurului si au descoperit ca era foarte mic, de doar 8 centimetri.

Fabien Knoll, cercetator la Muzeul National de Stiinte Naturale din Spania, este de parere ca, de-a lungul evolutiei, dinozaurii si-au dezvoltat in special corpul, in timp ce creierul a ramas la dimensiuni reduse.

Sursa foto: presstv.ir

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare