Animale de companie

#caini agresivi #agresiv #caine #caini

Cei mai periculosi caini

Un poate deveni agresiv din cauza mai multor factori. In timp ce unii se nasc cu un potential crescut de agresivitate pentru ca fac parte dintr-o rasa predispusa la un astfel de comportament, altii devin periculosi din cauza mediului in care traiesc. Iata care sunt cainii fata de care este bines a ai un comportament mai “rezervat”:


Pitbull Terrier


Multe persoane detin si iubesc -ul dar acesti caini sunt periculosi din doua motive.

Primul motiv este acela ca aceasta rasa a fost crescuta pentru bataie (alti Bull Terrieri au fost crescuti pentru a vana sau a ucide dar acestia au fost selectati si invatati sa fie agresivi si sa aiba muscatura mortala).

Al doilea motiv este acela al numelui sau care denota frica si putere. Acesti caini sunt adesdea animalele de companie ale infractorilor si oamenilor care vor sa para duri.

Multe persoane cresc aceasta rasa de caini in conditii de agresivitate pentru a-i face mai rai mai duri.



Marea problema la aceasta rasa este reputatia lor de fi foarte imprevizibili. Cainii Chow Chow pot adesea deveni agresivi din senin si ajung sa muste fara nici cea mai mica avertizare.

Aceasta rasa este una dintre cele care sunt adeseori refuzate de dresori din cauza naturii lor pur imprevizibile.

Temperamentul lor poate fi explicat prin faptul ca aceasta rasa este una antica fiind mai apropiata de lupul decat de cainele domestic cum sunt rasele mai noi.

Chow-Chow necesita un dresor care cunoaste foarte bine psihologia cainelui.


Cainii vagabonzi


Multi caini vagabonzi formeaza haite si de multe ori nu le mai este frica de oameni.

Acest gen de caini sunt extrem de agresivi si adesesa ajung sa ucida alti caini pentru hrana. Sunt o mare amenintare pentru animalele domestice din cauza haitelor pe care le detin, acest fapt facandu-i vanatori veritabili.

Cainii salbatici reprezinta un mare pericol pentru ceilalti caini deoarece pot purta pariziti si boli usor transmisibile.


Cainii nesociabili


Socializarea este un lucru pe care cainii ar trebui sa il invete pas cu pas. Cainii "socializati" sunt cei care au fost expusi cat mai multor situatii diferite care presupun sa intre in contact cu alte exemplare.

Contrar aparentelor, cainii de talie mica sunt cei mai nefericiti din acest punct de vedere deoarece stapanii lor au tendinta de a-i proteja peste masura.

Astfel, animalul actioneaza dupa principiul "ataca sau fugi" si cum un caine nu are intotdeauna unde sa fuga, riscul ca acesta sa atace este foarte ridicat.


Cainii legati


Cainii tinuti legati dezvolta un potential mult mai agresiv decat cei tinuti in apartament, in tarcuri sau gradini.

Chiar si cainii tinuti in spatii mici sunt mai putin agresivi decat cei legati.

Limitarea libertatii
de miscare si actiune a unui caine ii va crea frustrari extrem de puternice si probleme pe care este posibil sa nu le mai depaseasca vreodata.

A fost demonstrat faptul ca pana si un caine dresat si cu un comportament exemplar a devenit agresiv in momentul in care a fost legat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului