Animale de companie

#paienjeni #arahnide #animale #tarantule #terariu #naparlire #animale exotice #insecte

Ce trebuie sa stii inainte de a adopta o tarantula

Tarantulele sunt animale exotice fascinante, insa faptul ca acestea sunt mici si linistite nu inseamna ca sunt si usor de ingrijit. Fiecare specie are temperamentul, marimea si speranta de viata diferite si au nevoie de ingrijiri speciale. Inainte de a adopta o tarantula ar trebui sa iei in considerare cateva criterii care te vor ajuta sa o alegi pe cea care ti se potriveste.

 

1 Alege tarantula in functie de experienta ta

 

Daca nu ai mai avut pana acum si nu ai experienta in cresterea si ingrijirea lor ar fi bine sa optezi pentru o arahnida usor de ingrijit si nu foarte agresiva.

Avicularia Avicularia, Aphonopelma Seemanni, Grammostola Rosea, Brachypelma Albopilosum sau Brachypelma Smithi, sunt specii recomandate oricarui incepator, deoarece sunt mai docile si nu necesita atentie sau ingrijiri speciale.

 

2 Tine cont de spatiul de care dispui

 

Desi sunt animale mici au nevoie de un spatiu numai al lor. In functie de specia pe care o detii, dimensiunile terariului in care aceasta va sta pot varia. In timp ce o tarantula terestra are nevoie de un mai lung pentru a avea pe unde sa se plimbe(minim 30L X 25l X 20h), o tarantula arboricola va avea nevoie de un mai inalt amenajat cu crengi, ca aceasta sa se poata catara (minim 31-35 cm inaltime).

Gandeste-te din timp unde doresti sa tii terariul si masoara spatiul respectiv. In functie de marimea acestuia alege tarantula potrivita.

 

3 Stabileste un buget

 

Desi pretul unei nu este foarte mare, comparativ cu cel al altor animale de companie (acesta variaza intre 150 RON si 1600 RON, un exemplar), vei fi nevoit sa cheltuiesti destui bani pe terariu si decoratiunile pentru acesta. Un terariu nou poate depasi 1000 RON.

 

4 Verifica starea de sanatate si aspectul tarantulei

 

Majoritatea tarantulelor isi tin picioarele distribuite pe langa corp, formand un cerc. 

In cazul in care sta intr-un colt al terariului si isi tine piciorusele stranse sub ea, starea ei de sanatate poate fi precara. Daca observi, in schimb, ca sta deasupra vasului cu apa fara a bea, inseamna ca umiditatea din terariu nu este potrivita pentru ea si incearca sa-si regleze temperatura corpului.

O tarantula care sta intr-o parte sau pe spate nu este motiv de ingrijorare. Acest lucru semnifica inceperea procesului de , iar animalul se poate stresa foarte usor in aceasta perioada. De aceea este mai bine sa astepti cateva zile pentru a se incheia acest proces si a i se reface exoscheletul.

Inainte de a o analizeaz-o indeaproape, deoarece tarantulele pot avea paraziti. De asemenea, o tarantula capturata din salbaticie, poate avea leziuni usoare.

 

5 Amenajeaza-i terariul

 

Cumpara terariul inainte sau cel mult in aceeasi zi in care adopti tarantula. Nu uita sa achizitionezi si materialele necesare pentru amenajarea acestuia: un substrat, plante artificiale, crengi de copac, un vas in care sa-i pui apa etc.

Este de preferat ca terariul sa fie deja amenajat cand aduci arahnida acasa, pentru a nu se stresa foarte mult.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea