Papagalii si perusii sunt pasari iubite nu doar pentru penajul colorat si pentru inteligenta lor, ci si pentru capacitatea uimitoare de a repeta cuvinte auzite la oameni. Ce te faci insa cu un papagal care a invatat sa injure si nu se mai opreste?

In unele situatii, cand ai in jur toti prietenii, care spune doua-trei insulte poate fi o distractie nepretuita. Insa cand vine mama-soacra in vizita, e cazul sa ascunzi colivia.

La fel cum a invatat insa cuvintele rusinoase, prietenul nostru inaripat le poate si dezvata, iar metodele sunt relativ simple.

Pasarea repeta cuvintele pe care le aude in special atunci cand este motivata: fie ca primeste o delicatesa (o bucata de portocala sau alt fruct preferat), fie este laudata, mangaiata sau primeste atentie din partea familiei.

Odata ce toate aceste motivatii sunt eliminate, pasarea nu va avea motiv sa repete insultele. In plus, aceasta poate fi si convinsa sa nu mai injure daca este ignorata sau lasata singura, atunci cand are un comportament inacceptabil.

  •   2011-11-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Boala care

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii