Pisicile au prostul obicei sa umble noaptea pe acoperisuri , insa exista metode prin care sa o tii acasa. O pisica cu dor de duca ce sta intr-un apartament va fi foarte greu de gasit, odata pierduta.


Primul pas ca sa eviti sa-ti pierzi pisica este sa te asiguri ca nu lasi niciodata usa sau ferestrele deschise. Membrii familiei trebuie la randul lor sa fie educati in acest sens, iar copiii trebuie sa stie cum sa iasa din casa fara sa lase pisica afara.


Spray repelent la usa

Un spray repelent poate fi solutia ideala pentru a-ti tine pisica in casa: pulverizat in zona usii, acesta va tine animalul departe.

Zgomot puternic

O alta metoda de a-l tine departe de usa este sa pui o cutie cu monede sau alta jucarie care face zgomot langa usa, iar atunci cand cineva pleaca sa se foloseasca de acest accesoriu. Zgomotul o va speria pe pisica si se va feri sa stea langa usa.

Spray cu apa

Pisicilor nu le place apa, asa ca un spray cu apa o poate descuraja rapid, in caz ca incearca sa iasa pe usa. Ai grija ca metodele folosite pentru a preveni o "evadare" sa nu o streseze insa prea mult.

  •   2011-10-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Reguli de calatorie cu animalul de companie

Expertul Acasa.ro, Elena Carstea, sociolog

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii