Animale de companie

#pisica neagra #mituri pisici #blana pisici

Ce este efectul "pisicii negre"?

Cand spui pisica neagra, te gandesti automat la ghinion : din pacate, superstitia se aplica si in cazul adaposturilor si face ca multe animale (caini, pisici) sa nu fie adoptate.



Cainii si pisicile negre sunt ultimele animale adoptate de la adaposturi, din cauza unei . O alta cauza ar putea fi faptul ca aceste animale sunt percepute ca fiind amenintatoare, desi nu sunt mai agresive decat altele.

O alta problema a animalelor negre este ca acestea nu sunt... fotogenice. Din cauza culorii, animalele cu blana neagra sunt greu de fotografiat, iar reclamele pentru adoptia lor nu sunt la fel de eficiente cum sunt cele pentru alte animale.

Chiar daca pana in prezent nu exista studii care sa confirme fenomenul, conform MSNBC, reprezentantii adaposturilor din Statele Unite se plang ca exista cazuri concrete in care pisicile si cainii de aceasta culoare raman fara stapan .

Sa nu uitam insa ca animalul are nevoie de un stapan intotdeauna, iar in conditiile in care in Romania, animalele strazii au o soarta crunta, ar trebui sa manifestam grija si fata de cele cu blana neagra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea