Animale de companie

#muscaturi animale #catel #muscaturi #dresare caine

Catelul tau te musca? Afla de ce si ce poti face!

Catelusul tau te musca foarte des, iar pe tine te frustreaza acest lucru? Incepi sa te apropii de capatul rabdarii si sa crezi ca este ceva in neregula cu animalutul tau? Ei bine, adevarul este ca acest tip de comportament este absolut normal pentru catei.

Micii patrupezi descopera lumea jucandu-se, iar faptul ca te musca nu inseamna neaparat ca acesta are o fire agresiva, ci ca se joaca si ca incearca sa te cunoasca, sa comunice cu tine.

O alta explicatie este aceea ca in primele trei luni de viata cateii au tendinta sa roada multe obiecte, deoarece le cresc dintii si ii mananca gingiile.

Daca simti ca animalul te musca prea puternic, singura explicatie este ca a fost luat prea devreme de langa mama si fratii lui si ca nu a reusit sa descopere care sunt limitele atunci cand are acest comportament.


Ce trebuie sa faci?

In primul rand este foarte important sa nu agresezi catelul. Nu uita ca pentru el muscatul este o joaca si nu va intelege pentru ce este pedepsit. Nu vei face decat sa ii inhibi pornirile naturale.

In plus, cateii care sunt batuti atunci cand sunt mici au tendinta sa devina agresivi la maturitate. Pentru a diminua intensitatea muscaturilor sau muscaturile in sine va trebui sa-l educi.


Repeta cuvantul NU

Spune-i cainelui, in mod repetat, ca nu are voie sa faca acest lucru. De fiecare data cand te musca ridica tonul vocii si spune-i ferm "NU!"

Nu te astepta la rezultate inca din prima clipa. Chiar daca pe moment va inceta si se va retrage, sansele ca in urmatoarele 3 minute sa se intoarca si sa faca acelasi lucru sunt destul de mari. Cu rabdare si cu mult excercitiu, vei reusi sa determini cainele sa nu mai muste.


Mimeaza plansul unui catel

Daca prima varianta nu functioneaza, nu iti ramane decat sa plangi ca un catel ori de cate ori animalul de companie te musca. Vei fi uimit sa vezi cat de bune vor fi rezultatele.

Catelul se va uita mirat la tine si se va retrage. Insa este recomandat sa il lasi pe el sa iti dea drumul si nu sa tragi mana.


Ofera-i o jucarie

Cainele simte nevoia sa roada ceva si sa diminueze astfel mancarimile de la nivelul gingiilor. Astfel, o jucarie speciala pentru categoria lui de varsta este recomandata. Orienteaza-te catre o jucarie din cauciuc moale, pe care cainele sa o poata mesteca ori de cate ori simte nevoia.

Sursa foto: infobarrel.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului