Animale de companie

#rozatoare #hamster #ingrijire hamster

Cat de usor ingrijesti un hamster

Ingrijirea unui hamster nu este tocmai una foarte simpla, insa faptul ca acest animalut este atat de jucaus si simpatic, recompenseaza orice efort depus.



Cumpararea hamsterului


Ai grija ca animalutul sa fie perfect sanatos, sa nu aiba rani, zgarietri, urme de sange sau sa aiba un comportament agresiv sau foarte agitat. De asemenea, animalutul trebuie sa aiba blanita curata (altfel inseamna ca a fost tinut intr-un mediu murdar) si sa nu aiba blanita smulsa pe alocuri.

Este recomandat sa il iei pe hamster in mana si sa vezi cum se comporta. Daca te musca, renunta la acesta si verifica un alt animalut.


Alege-i cusca


Pentru ca hamsterii sunt foarte energici, nu au nevoie neaparat de o cusca foarte mare, dar cu siguranta le-ar trebui una cu accesorii. Rotita de alergat este foarte importanta pentru ca ei sa isi consume excesul de energie. Altfel, va trebu sa le dai drumu prin casa, iar sansele sa ii mai prinzi in urmatoarea ora sunt destul de mici.

Ar fi bine, de asemenea, sa existe un capac (de preferat din gratii, pentru a permite circularea aerului) deasupra custii pentru a evita surprizele neplacute, iar avand in vedere energia acestor animalute , ele nu vor intarzia sa apara.


Cumpara cu atentie asternutul


Atunci cand achizitionezi cusca si accesoriile, trebuie sa cumperi si asternului in care animalutul va sta. Rumegusul este cea mai buna varianta, insa asigura-te ca acesta este pur si ca nu contine substante nocive. De asemenea, este foarte important ca acesta sa fie schimbat la cel mult 4 zile sau chiar mai devreme daca in aceeasi cusca se afla doi hamsteri.


Ai grija la alimentatie


In afara de boabele speciale pe care i le cumperi din comert, ii poti oferi seminte de floarea soarelui , palete pentru hamseteri sau legume crocante (morcovi). De asemenea, este foarte posibil ca hamsterului sa ii placa verdeturile (patrunjel, leustean etc). Ca si oamenii, hamsteriii pot face mofturi la mancare - pana nu testezi tot ce se poate, nu ai de unde sa stii ce ii place si ce nu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului