Animale de companie

#comportament #caini #stapan #cascat #contagios

Cascatul, contagios: cainii "obosesc" sau se "plictisesc" odata cu stapanii

Ultimele studii privind empatia dintre caini si oameni au scos in evidenta faptul ca acest raspuns emotional apare la animal pe masura ce se maturizeaza.

Cascatul contagios nu este doar un semn de somnolenta sau plictiseala, iar studiile anterioare au aratat ca acest comportament poate fi depistat la oameni, cimpanzei adulti, babuini si caini, sugerand ca poate fi utilizat ca masura de empatie.

Desi studii referitoare la cascatul contagios la oameni au facut obiectul multor cercetari, acesta este primul studiu de investigare a empatiei intre specii diferite.

Cercetatorii de la Univeristatea din Lund (Suedia) au studiat comportamentul a 35 de caini maidanezi, cu varste cuprinse intre 4 si 14 luni. Ei au descoperit ca animalele raspund cand un om "casca sau sta cu gura cascata", insa numai cainii cu varsta de peste sapte luni au reactionat in acest mod.

"Cainele are capacitatea deosebita de a decoda semnalele sociale de la oameni, posibil ca rezultat al procesului domestic", au declarat cercetatorii.

Sursa foto: popsci.com

Autor: Alina Paduraru

  •   2012-10-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii