Animale de companie

#masina #caini #centura de siguranta #siguranta caine #centura de siguranta caine

Calatoria cainelui cu masina: 3 motive pentru care trebuie sa ii pui centura de siguranta

Ai de gand sa pleci in calatorie cu masina, iar cainele este inclus in sejurul de vacanta? Este important sa montezi centura de siguranta pentru animale in autoturism. Desi multi stapani nu acorda atentie acestei masuri, specialistii sustin ca montarea centurii pentru patruped nu doar ca mentine in siguranta toate persoanele din masina in cazul accidentelor, dar contribuie si la prevenirea acestora. Iata cateva motive esentiale pentru care merita sa cumperi si montezi o astfel de centura in masina pentru animalutul tau!


1. Ar putea fi impusa prin lege

Desi in Romania, nu exista legislatie rutiera care sa impuna punerea centurii de siguranta la animale, daca ai de gand sa calatoresti cu cainele in masina prin alte tari europene sau americane, este indicat sa te documentezi cu privire la legile lor.

De exemplu, in anumite state din America, montarea centurii de siguranta la animale, in timpul calatoriei cu masina, a fost impusa prin lege.


2. Scade riscul implicarii intr-un accident rutier

Riscul de a suferi un accident rutier este suficient de mare si fara a mai fi sporit de pendularea continua a cainelui prin toata masina. Lasarea libera a catelului in timpul mersului cu masina este un pericol pentru siguranta tuturor pasagerilor autovehiculului.

Patrupedul se agita adesea in interiorul masinii si poate distrage atentia soferului de la drum, predispunandu-l la implicarea intr-un accident. Nu uita ca este nevoie de o secunda de neatentie pentru ca un astfel de eveniment tragic sa aiba loc.

In plus, animalele sunt imprevizibile. Nu stii niciodata cum vor reactiona la vederea unui tir care vine din fata, la serpentine sau alte lucruri pe care le sesizeaza in trafic. Pot face o miscare brusca, care te poate speria si te poate face sa pierzi controlul masinii.

Centura de siguranta pentru animale impiedica aceste inconveniente si sporeste masurile de siguranta din timpul calatoriei cu masina.


3. Previne riscul de ranire a animalului

Plimbarea in voie a catelului prin masina, in timpul calatoriei, nu doar ca predispune toti participantii la trafic la accidente rutiere, dar creste riscul ranirii patrupedului.

In momentul in care cainele nu este fixat in centura de siguranta, in masina, si pui o frana brusca sau iei o curba ingusta, exista riscul ca acesta sa-si piarda echilibrul si sa se loveasca puternic de diverse lucruri din masina.

Sursa foto: worldofwallpapers.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare