Mai multe studii din ultimii ani au concluzionat ca persoanele care detin animalute de companie sunt mai fericite si mai sanatoase din punct de vedere psihic decat cele care nu au un caine sau o pisica. O cercetare recenta vine sa intregeasca aceste concluzii si concluzioneza ca patrupedele sunt de mare ajutor pentru sanatatea psihica a stapanilor lor.Chiar daca descoperirea nu este o surpriza, cercetatorii au analizat in detaliu ce impact fizic si psihic au cainii, pisicile si alte animale asupra celor care le detin.

Una dintre concluzii a fost ca proprietarii de animale de companie se simt mai bine decat ceilalti. Au mai mult respect de sine, sunt mai in forma, se simt mai putin singuri si nu-si fac atatea griji.

"Aceste rezultate aduc proba tangibila ca animalele au un impact deosebit de pozitiv asupra vietii stapanilor lor, atat pe plan psihic, cat si fizic, avand si rolul unui important sprijin social", au declarat autorii studiului.

Cele mai multe beneficii par sa le aduca insa cainii. In afara de faptul ca ajuta la intarirea respectului de sine, cainele constituie si un sprijin social cand stapanul lor are nevoie de asa ceva.
 

  •   2011-08-26
  •  

Articol scris de

Raluca Pascan

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.