Animale de companie

#depresie #caini #animale de companie

Cainii depresivi pot varsa lacrimi

Un studiu britanic recent realizat pe caini de casa a concluzionat ca patrupedele care se manifestau agresiv, latrau si muscau, aveau un nivel mic de serotonina in creier, hormon responsabil cu starea de bine . La fel ca oamenii si cainii pot suferi de anxietate si depresie, boli tratabile, dar care necesita atentie sporita din partea stapanilor.

1 Cauzele depresiei


Cele mai frecvente motive de depresie la caini sunt plimbarile insuficiente si faptul ca sunt inchisi singuri in spatii mici mare parte din zi.

Depresia mai poate interveni atunci cand patrupedele trec printr-o schimbare brusca. Mutarea intr-un alt loc, schimbarea stapanilor, disparitia unui alt caine sau a unei persoane apropiate pot fi lovituri puternice emotionale pentru animalutul tau.

Cainele mai poate suferi de aceasta boala atunci cand trece printr-o trauma fizica sau psihica sau daca sufera de alta maladie mai grava.


2 Cum se manifesta depresia


Simptomele cele mai frecvente ale depresiei sunt letargia si somnul excesiv. Cainele devine apatic, nu mai raspunde la joaca si activitate si prefera sa stea retras. Atunci cand este depresiv, animalutul scoate sunete ciudate, asemanatoare plansetelor si poate chiar sa verse lacrimi.

Lipsa apetitului este un alt simptom al depresiei, asociat cu pierderea brusca in greutate.

Uneori au loc schimbari de personalitate iar unii caini pot devini mai agresivi.


3 Tratament


Este recomandat sa-ti duci prietenul la veterinar atunci cand observi ca unul dintre simptomele enumerate mai sus persista. In functie de gravitatea bolii, medicul iti va recomanda sa-i administrezi animalutului sau nu antidepresive .

Majoritatea cainilor raspund bine la tratament si de obicei aceste medicamente nu provoaca reactii adverse grave.

Este foarte important sa acorzi mai mult timp animalutului daca trece printr-o asemenea boala. Plimba-l mai mult, cumpara-i jucarii noi si lasa-l sa socializeze cu alti caini daca nu are de obicei un temperament agresiv fata de acestia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea