Animale de companie

#urechi #infectii #caini #urechi indoite

Cainii cu urechi indoite, predispusi la infectii

Cainii cu urechile indoite sunt predispusi la infectii, sustin specialistii, care avertizeaza ca stapanii trebuie sa le curete in mod regulat si sa observe rapid simptomele bolii.

Cainii cu urechile indoite pot avea des inflamatii ale canalului urechi , spun veterinarii: desi un factor care cauzeaza infectia in sine, sanse sunt mai mari ca un astfel de catel sa se imbolnaveasca.

Uneori, acasa .ro/ acasa .ro/otita" title="otita">otita " title="otita">otita la caine apare in urma unor factori de mediu sau in urma unui echilibru hormonal , dar si din cauza unor alergii la alimentatia primita. Daca animalul se imbolnaveste de mai multe ori la urechi, este cazul sa fie dus la un veterinar, care poate stabili o strategie de prevenire a infectiilor.

Poti recunoaste un caine bolnav de otita prin faptul ca se scarpina mai des si scutura din cap, in urma disconfortului si au uneori si scurgeri din urechi. Un caine bolnav nu are ce cauta langa alti caini, deoarece infectia se transmite usor la alte animale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare