Animale de companie

#animale inteligente #animale de casa #pisici #caini

Caini versus pisici. S-a dovedit care rasa este mai inteligenta

Vesnicul razboi intre caini si pisici se pare ca are un castigator. Potrivit unui studiu publicat recent in editia online a ziarului britanic "The Independent", felinele ar fi cele care ar avea un avantaj in fata rivalilor dintotdeauna, cainii.

Un studiu realizat pe 2.000 de fosile arata ca familia pisicilor a supravietuit, din punct de vedere istoric, mult mai bine decat cea a cainilor. Cercetarea a scos la iveala faptul ca felinele au jucat un rol important in disparitia a 40 de specii de canide, ceea ce nu se poate spune insa si invers.

"Pisicile au gheare retractile pe care le folosesc doar cand prind prada. Acest lucru le-a permis sa nu le uzeze si sa le pastreze ascutite. Cainii nu pot face acest lucru si sunt in dezavantaj fata depisici intr-o ambuscada", a spus Daniele Silvestro, unul dintre profesorii participanti la studiu, de la Universitatea Lausane din Elvetia.

  •   2015-08-15
  •  

Articol scris de

Stefan Pavel

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.