Animale de companie

#animale de companie #animale #caine #caini

Cainele tau stie cum te simti! Cum empatizeaza patrupedul cu tine

Cainii se dovedesc surprinzatori cand vine vorba de interpretarea emotiilor umane. Cel mai bun prieten al omului dovedeste ca s-a adaptat indeajuns pentru a "te citi" fara problemme. Iata ce emotii iti "decodifica" patrupedul fara niciun fel de problema!

Frica este una dintre cele mai puternice emotii pe care o transmiti cainelui. Acesta reactioneaza imediat la starea ta de nervozitate aratand aceeasi incordare ca si tine. Tristetea este alta emotie care il face pe prietanul tau canin sa incerce sa iti ofere consolare.

Aceeasi reactie o va impartasi cu tine si atunci cand esti bolnav. De altfel, cainii s-au dovedit mai eficienti in depistarea unor tipuri de cancer decat testele medicale.

Pe deasupra, animalul tau de companie are si un simt al moralitatii destul de dezvoltat. Un caine este constient de momentele in care stapanul sau il tine sub supraveghere si adopta un comportament adecvat. De asemenea, cainii sesizeaza inegalitatea, reactionand atunci cand acorzi mai multa atentie unui alt animal de companie.

Sursa foto: picturecorrect.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea