Animale de companie

#caini #obezitate caini #slabire caini

Cainele meu este gras! Ce ar trebui sa fac?

L-ai obisnuit pe catelul tau sa aiba tot timpul farfuria pentru mancare plina, insa acum iti dai seama ca patrupedul a atins o greutate mult prea mare? Obezitatea la catei este destul de frecventa, iar de cele mai multe ori, stapanii poarta vina. Portionarea mancarii este un lucru deosebit de important, mai ales atunci cand vezi ca patrupedul tau are o pofta de mancare greu de stapanit.

Daca totusi ai facut aceasta greseala, iar catelul cantareste deja mai mult decat ar trebui, nu iti ramane decat sa iei masuri si sa repari situatia.

Nu uita ca un catel gras se misca destul de greu, este lipsit de energie si este mult mai supus imbolnavirii.

1. Ofera-i portii mai mici de mancare

Abtine-te sa ii mai pui multa mancare in bolul sau, chiar daca dupa ce a consumat tot, inca pare infometat. Acest lucru este provocat de faptul ca patrupedul s-a obisnuit sa consume o anumita cantitate de mancare, iar faptul ca i-ai redus brusc portia, este un lucru pe care nu il poate accepta din prima zi.

Eventual poti reduce gradual portiile de mancare, insa masurile drastice sunt cele mai bune. Desigur, nu este recomandat sa infometezi animalutul, ci sa ii oferi exact atat cat are nevoie, in functie de rasa, varsta si talie.

2. Limiteaza consumul de grasimi

Daca obisnuiai sa ii dai catelului multe grasimi si sa ii adaugi mult ulei si carne grasa chiar si in mancarea special preparata pentru el, ar fi bine sa renunti la acest obicei. Invata-l sa consume mai mult orez fiert alaturi de carne macra de vita. Chiar daca grasimile sunt bune si nu trebuie scoase de tot din alimentatie, acestea trebuie limitate.

De asemenea, evita sa ii mai dai sa manance din mancare ta. Mananca in bucatarie si inchide usa, astfel incat sa ii blochezi accesul si sa il impiedici sa cerseasca.

In acelasi timp, evita sa ii mai dai biscuiti sau batoane speciale pentru caini.

3. Incurajeaza sportul

Scoate patrupedul la plimbare de cel putin 5 ori pe zi si alearga alaturi de el. Incepeti cu o plimbare usoara, continuati cu un pas rapid, iar apoi grabeste pasul pana ajungi la jogging. Cate 5 - 10 minute de jogging, de 3 ori pe zi, vor contribui la procesul de slabire al animalutului tau.

4. Ofera-i jucarii interactive

Achizitioneaza o minge usoara, dar dintr-un material rezistent sau o minge de tenis. Aceste doua jucarii il vor stimula pe patruped sa alerge si sa piarda din caloriile acumulate in timpul mesei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului