Desi in 2009 broastele din specia Kihansi (Nectophrynoides asperginis) au disparut din salbaticie, gratie unui program aprobat de Guvernul din Tanzania, aceasta specie va putea fi vazuta din nou in habitatul sau natural.

Cercetatorii au contribuit la crearea unui program special care le-a permis inmultirea a cateva mii de exemplare, iar pe parcursul acestei saptamani broastele vor fi reintroduse in habitatul lor natural.

Specia Kihansi exista doar langa Cascada Kihansi din Tanzania, unde avea o populatie de circa 17.000 de exemplare. Broasca a disparut in urma cu trei ani, dupa ce a fost construit un baraj in zona, care a scos 90% din apa cascadei.

"Ne-a ajutat foarte mult colaborarea eficienta dintre Guvernul tanzanian, gradinile zoologice implicate, biologii din Tanzania si studentii voluntari. Aceasta este una dintre marile povesti de succes privind conservarea speciilor de amfibieni.

Povestea de succes a micutei broscute Kihansi ne poate oferi in viitor o lectie de conservare a biodiversitatii", a declarat unul dintre cercetatorii participanti la acest proiect.

Sursa foto:news.discovery.com

  •   2012-10-31
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii