Animale de companie

#brac german #caini #animale #rase

Brac german cu par scurt

German Shorthaired Pointer-ul (bracul german cu parul scurt) este un caine excelent de vanatoare. Se pare ca acest caine a insotit vanatorii inca din secolul al XVII-lea.

 

 Relatiile cu familia si casa

 

Cainele este un excelent companion si un animal de casa care se adreseaza familiilor active. Nu este un caine recomandat persoanelor comode, inactive. Bracul german cu parul scurt tanjeste dupa miscare si activitate. Dealtfel, cainele este un companion excelent pentru membrii familiei care adora alergatul. Caine afectuos si in general, calm, bracul german cu parul scurt se va intelege bine cu copiii daca este familiarizat cu acestia inca din copilarie. Acest caine nu iubeste nimic mai mult decat sa participe la jocuri distractive sau vanatoare intreaga zi, iar apoi, noaptea, sa se cuibareasca pe canapea. Unul dintre aspectele importante cu privire la bracul german cu parul scurt este ca el trebuie sa fie considerat un membru al familiei. El trebuie sa simta ca este o parte a familiei sale, multi dintre ei fiind nefericiti cand sunt crescuti in canise.

Ca urmare a necesitatii de a face miscare si de a se mentine activ, bracul german cu parul scurt nu va fi prea fericit sa fie tinut inchis intr-un apartament. Acest caine necesita spatiu si trebuie sa beneficienze de o curte ingradita in care sa se poata juca.

 

 Dresajul

 

Bracul german cu parul scurt este un caine inteligent, foarte usor de dresat, dar poate fi, de asemenea, incapatanat si neascultator . Dresajul ferm, consecvent si corect este necesar. Daca este dresat corespunzator, acest pointer poate excela in supunere si la vanatoare. Acest caine are un instinct protector nativ si trebuie sa beneficieze cel putin de un dresaj de supunere, de baza.

 

 Aspecte particulare

 

Rasa este relativ usor de intretinut, dar trebuie, obligatoriu, sa i se asigure miscarea zilnica. Daca este lasat singur, bracul german cu parul scurt va gasi ceva de facut si are tendinta, in general, de a deveni distructiv.

Bracul german cu parul scurt are o blana scurta care necesita o minima ingrijire. Saptamanal, stergerea cu un prosop umezit ii va mentine blana curata si stralucitoare.

 

 Boli si afectiuni curente

 

In general, bracul german cu par scurt este un caine sanatos cu putine probleme de ordin medical. Totusi, urmatoarele boli si afectiuni au fost relatate:

  • Torsiunea (dilatatia) gastrica este o afectiune brusca ce pune in pericol viata cainelui asociata umplerii stomacului cu aer si torsionarii acestuia.
  • Displazia de sold este o malformatie a articulatiei coxofemurale ce are ca rezultat durerea, schiopatura si artrita consecutiva.
  • Punctele fierbinti sunt zone de eczema umeda.
  • Hipotiroidismul apare atunci cand glanda tiroida nu functioneaza adecvat. In lipsa unei cantitati suficiente de hormone tiroidian, imbolnavirea se poate produce.
  • Otita externa este o infectie a urechilor.
  • Granulomul determinat prin linsul excesiv este considerat o tulburare de comportament , care se poate produce ca raspuns la o multitudine de stresori.

In plus, desi acestea se produc mai rar, urmatoarele afectiuni au fost de asemenea semnalate la aceasta rasa de caini:

  • Cataracta determina o pierdere a transparentei normale a cristalinului. Afectiunea se poate produce la unul sau la ambii ochi si poate conduce in timp de pierderea vederii.
  • Boala Von Willebrand este o tulburare a sangelui care poate determina sangerare incontrolabila.
  • Entropionul este o afectiune a pleoapelor ce implica rasucirea spre interior a marginii libere a acestora. Genele de la nivelul marginii libere a pleoapelor irita suprafata globului ocular, putand duce la probleme mult mai grave.
  • Melanomul este un tip specific de cancer, care, adesea, este malign. Durata medie de viata a German Shorthaired Pointer-ului este de 12-14 ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului