Animale de companie

#bloodhound #caini #animale #rase

Bloodhound

Bloodhound , cunoscut si ca St. Hubert Hound sau Chien de Saint Hubert, este o rasa de caini de talie mare crescuta initial pentru a vana caprioare si mistreti salbatici. Datorita faptului ca are un simt al mirosului foarte dezvoltat, Bloodhound a fost folosit mai tarziu de politie pentru urmarirea delicventilor, a persoanelor disparute si uneori a animalelor disparute.

 

Istoric

 

Bloodhound este o rasa veche, de peste 1000 de ani, care provine din Molossul de Tibet. Rasa a fost adusa in Tara Galilor de catre romani. Un calugar pe nume Sain Hubert (de unde si numele cainelui) a achizitionat mai multe exemplare pentru a le inmulti. Nu dupa mult timp cainele a devenit apreciat la curtile regale si a fost utilizat pentru vanatoare. In 1066, rasa a fost dusa in Anglia de catre ducele de Normandia si s-a extins apoi in aproape toata Europa. In zilele noastre Bloodhoundul mai este inca folosit pentru vanatoare, insa cele mai multe exemplare sunt adoptate ca animale de companie.

 

Caracteristici fizice

 

Bloodhound sunt caini de talie mare, cu un corp robust si puternic. Corpul este acoperit de o blana scurta si fina. Blana poate fi intalnita in combinatii de culori precum negru, maro si roscat. Sunt permise mici pete albe doar in zona cozii, a labelor si a pieptului.

Greutatea unui Bloodhound este cuprinsa in jurul valorilor 33 si 50 kg, desi unele exemplare de Bloodhound pot cantari peste 70 kg. Acestea din urma sunt insa descalificate. Bloodhound poate atinge inaltimi de 58-69 cm.

Capul este mare si usor alungit spre extremitatea botului. Acesta continua cu un gat lung si umeri musculosi. Urechile sunt mari si lasate, iar la atingere foarte catifelate. Ochii sunt de culoare aurie, galbena sau culoarea alunei.

Bloodhound are membrele inalte, muschiuloase si se termina cu labe mari si puternice.

 

Temperament

 

Bloodhound este un caine energic, prietenos si inteligent. Incapatanarea este o alta caracteristica a rasei. Din aceasta cauza cainele poate fi dificil de antrenat, motiv pentru care are nevoie de dresaj inca din primul an de viata. Proprietarul acestuia trebuie sa aiba foarte multa rabdare si sa fie perseverent daca vrea ca antrenamentul sa dea randament.

Se ataseaza foarte mult de persoana care il ingrijeste dar si de restul familiei. Este extrem de rabdator cu copiii, lasandu-se chiar calarit de acestia. Este un caine protector, latrand de fiecare data cand se apropie cineva de locuinta. Nu are incredere in persoanele straine.

Deoarece este foarte activ cainele are nevoie de plimbari lungi pentru a-si consuma energia. Cainele adora sa alerge si sa-si consume energia plimbandu-se impreuna cu stapanul. In primul an de viata poate fi incapatanat si independent, dorind sa fie lasat liber. Acesta poate avea obiceul chiar sa forteze lesa.

Agresivitatea poate fi intalnita in cazuri izolate. Masculii insa tind sa fie agresivi unul cu altul, mai ales daca in preajma se afla o femela in calduri.

 

Sanatate

 

Bloodhound poate suferi adesea de afectiuni la nivelul sistemului gastro-intestinal. Cel mai frecvent rasa este predispusa dilatatiei gastrice insa si problemele privind tosiunea gastrica sunt destul de intalnie. Din aceasta cauza medicii veterinari recomanda ca animalul sa nu depuna efort fizic imediat dupa ce a mancat. Este bine ca plimbarile sa se faca inainte ca acesta sa fie hranit. De asemenea, pentru evitarea aparitiei acestor probleme, medicii recomanda sa nu i se dea o portie mare de mancare odata, ci sa fie impartita in mai multe portii mici.

Unele exemplare mai pot suferi de otita si afectiuni ale pielii. Din aceasta cauza cainele trebuie inspectat perioadic pentru a se depista la timp eventualele probleme.

Entropionul este o alta afectiune ce poate surveni la un Bloodhound. Aceasta afectiune este cauzata de rasucirea pleoapelor spre interior.

Blodhound mai poate suferi de displazie de sold si crampe stomacale.

Speranta de viata a unui Bloodhound este de 10-12 ani.

Sursa foto : www.puppyparadise.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului