Animale de companie

#animale de companie #vise #somn #vise caini #vise pisici #interpretare vise animale

Animalele viseaza! Afla care sunt visele si interpretarea lor

Te-a amuzat pana acum sa privesti cum catelul sau pisica ta da din labute sau scoate zgomotre in timp ce doarme pe covor. Stii cu siguranta ca viseaza, dar nu ai habar ce! Studiile facute in ultimele decenii atat prin interventii chirurgicale pe creierul unor animale de laborator, cat si prin inregistrarea undelor cerebrale ne ofera cateva indicii.

In 1965, inlaturarea unei portiuni a creierului unor pisici a permis ca acestea sa se miste in timpul somnului. Felinele somnambule au imitat miscari similare celor din starea de veghe: de atentie sau de atac, demonstrand ca visele lor erau inspirate de evenimente reale.

Undele cerebrale emise de sobolanii de laborator testatati la Massachusetts Institute of Technology au dovedit asemanari flagrante intre timpul petrecut intr-un labirint pentru soareci si perioada de somn imediat urmatoare. Pentru cercetatori, aceasta inseamna ca sobolanii au retrait cursa prin labirint si in vis.

Cat despre catelul tau, este posibil ca acesta sa traiasca in somn aventura petrecuta ieri in parc, asa ca nu este cazul sa il trezesti.

Sursa foto: desktophdwallpapers.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea