Animale de companie

#caini #pisici #centre de adapost #adoptie caini #animale abandonate #adoptie pisici

Animalele din adaposturi: lucruri emotionante si interesante despre soarta lor

Ai crede ca animalele care sunt gazduite in adaposturi au o soarta ceva mai buna decat cele care inca traiesc singuratice pe strazi. Faptele si statisticile dovedesc ca, desi au un acoperis deasupra capului, multe dintre animalutele adapostite in centre au o soarta destul de trista si chinuita si ca au mai putine sanse de a fi adoptate decat daca bantuie strazile.


1 din 20 de caini si pisici ajung in centre de adapost in fiecare an

In Statele Unite, unde traiesc peste 160 de milioane de pisici si caini, sunt culese de pe strada cele mai multe animale comunitare.

Statisticile evidentiaza faptul ca, la fiecare 8 secunde, un animalut este preluat de pe strazi de un hingher sau este abandonat in adaposturi.


Oamenii adopta mai degraba animalele de pe strada, decat din adaposturi

Animalutele care ajung sa fie adapostite in centre speciale au mai putine sanse de a fi adoptate.

Ingrijitorii au constatat ca oamenii prefera sa adopte animale fie de pe strada, fie de pe la prieteni ale caror animalute fac pui si ca ajung mai greu sau in ultima instanta in adaposturi pentru a-si alege un tovaras patruped.


Pisicutele din adaposturi sunt mai des eutanasiate decat adoptate

Potrivit specialistilor, pisicile au o soarta ceva mai cruda decat cateii in adaposturi si sunt adoptate mai greu decat acestia, motiv pentru care ingrijitorii recurg mai frecvent la eutanasierea lor.

Pisicile adulte sunt adesea eutanasiate pentru a lasa locul in adaposturi puilor. Ingrijitorii justifica masura pe fondul spatiului limitat de care dispun si al cresterii numarului de pisici care sunt abandonate in adaposturi.


Abuzul si abandonul nu sunt motivele principale pentru care animalele ajung in adaposturi

Potrivit multora, animalele ajung in adaposturi in momentul in care sunt abuzate de stapani sau abandonate pe strada. Insa ingrijitorii sustin ca lucrurile nu stau asa si ca in fruntea topului motivelor pentru care cele mai multe animalute sfarsesc in adaposturi stau mutatul stapanilor in alta tara si refuzul proprietarilor de locuinte de a primi chiriasi cu animale.

Sursa foto: catster.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea