Este suficient sa privim un animal in cusca la gradina zoologica pentru a ne da seama ca si animalele se plictisesc teribil, ducand o existenta limitata la spatiul dintre zabrele.

Chiar daca este imposibil sa cunoastem gandurile altor fiinte, un nou studiu demonstreaza existenta semnelor de plictiseala la animalele care duc o viata anosta.

In cadrul acestui studiu, cercetatorii de la Universitatea din Guelph, Canada, au analizat 29 de nurci crescute in captivitate, impartite in doua grupuri. Ambele grupuri de nurci traiau in conditii identice, insa unul dintre ele avea acces la un tunel care le permitea animalelor accesul la un spatiu de joaca mai mare, cu mai multe obiecte.

In timpul experimentului, animalelor li s-au oferit obiecte diverse, care au trezit cu precadere interesul celor care traiau doar in custi. In plus, aceste animale au consumat si mai multe snacks-uri in timpul experimentului, chiar daca nu le era foame, si au petrecut mai mult timp treze decat animalele cu o viata in captivitate mai activa.

Toate aceste comportamente, au concluzionat cercetatorii, pot fi considerate semne ale plictiselii. Astfel, studiul poate fi folosit pentru a descoperi metode prin care activitatea animalelor crescute in captivitate sa fie diversificata.

Sursa foto: whatafy.co

  •   2012-11-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Tot ce trebuie sa stii despre boala cronica renala la animale!

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion:

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii