Animale de companie

#cadere pene #cadere blana #alopecia #animale

Alopecia, o boala care afecteaza si animalele! Imagini socante!

Oamenii nu sunt singurii care sufera de caderi ale parului. Indiferent ca pierderea blanitei sau penelor este cauzata de diverse maladii sau pur si simplu de varsta, animalele au cel mai mult de suferit de pe urma acestei probleme.

 

Caderea blanitei sau a penelor se numeste tehnic, alopecia (boala dermatologica caracterizata prin caderea parului). Aceasta poate fi cauzata de lipsa vitaminelor sau mineralelor, mutatii genetice, paraziti sau diverse boli. Exista insa si rase de caini, pisici sau porcusori de guineea, fara par, care au fost obtinute prin incrucisari genetice in laborator.

Problema intervine insa la animalele salbatice, care din cauza lipsei blanii, sau mai rau, a penelor devin vulnerabile in fata pradatorilor sau chiar a conditiilor meteo. Cum ar putea supravietui un pinguin fara pene gerului sau apei foarte reci?

Din fericire animalele de mai jos sunt crescute si ingrijite de om, fiind astfel ferite de orice pericol. Crezi ca sunt dragute, chiar si fara blana sau pene?

Sursa foto: boredpanda.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea